Rockwool Danmark kutter ned på CO2-utslipp

 
Rockwool Danmark kutter ned på CO2-utslippIllustrasjonsbilde fra Rockwool-fabrikk
Rockwool Danmark bytter energikilde til karbonnøytral biogass og reduserer klimapåvirkningen fra de danske fabrikkene.

Etter ti år med teknologiutvikling og store investeringer, vil selskapet starte med biogassdrevet produksjon fra årsskiftet.

- Vi er stolte av å vise at det er mulig å bytte til fossilfrie energikilder selv i energiintensive industrier, sier Frank Ove Larsen, administrerende direktør i Rockwool Nordics i en pressemelding.

Steinullprodusenten Rockwool tar enda et betydelig skritt mot en grønnere fremtid når selskapets to danske fabrikker starter produksjon med biogass. Endringen berører også Rockwool steinull som selges i Norge og Sverige. Dette medfører mindre klimapåvirkning og reduserte EPD-verdier.

Skiftet til biogass er en del av et større grønt skifte i Rockwool Norden, og vil bidra til en CO2 reduksjon på 70% (sammenlignet med 1990) fra Rockwool sin produksjon i Norden.

I løpet av de siste ti årene har Rockwool investert over 500 millioner danske kroner i moderniseringen av de to danske fabrikkene, som nå går over til biogass. Dette for å muliggjøre en mer fleksibel teknologi som kan drives av fossilfrie energikilder.

Rockwool produserer steinull ved å smelte stein og resirkulert materiale. Det krever høye temperaturer og dermed store mengder energi.

- Innføring av biogass er en viktig investering for å kunne møte byggenæringens økte fokus på klimavennlige byggematerialer. Fra 1. januar 2021 vil vi derfor tilby våre kunder brannsikker steinullisolasjon av høy kvalitet med et betydelig lavere CO2-fotavtrykk, sier Frank Ove Larsen.

- I mange år har Rockwool-gruppen satt søkelys på å effektivisere produksjonen og redusere miljøpåvirkningen. Det avgjørende steget kommer gjennom overgangen til fornybare energikilder. Endringen til biogass i Danmark reduserer CO2-utslippene i Danmark med 70% sammenlignet med utslippene våre i 1990. Dette gjelder både absolutt reduksjon så vel som den relative reduksjonen målt i CO2 per tonn steinull, avslutter Larsen.

FAKTA

Rockwool ble grunnlagt i Danmark i 1937 og konsernet har i dag totalt 47 produksjonsanlegg i 22 land over hele verden.
Rockwool bytter energikilde til biogass ved sine to danske fabrikker fra januar 2021 og andre fabrikker i Rockwool konsernet vil fremover også ha nytte av teknologien som nå er utviklet i Norden.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår