Rivekontrakt til Veidekke i Regjeringskvartalet

 
Rivekontrakt til Veidekke i RegjeringskvartaletBildet: Prosjektdirektør Knut Jørgensen i Statsbygg (t.h.) og avdelingsleder Erik Nilsen i Veidekke gratulerer hverandre med kontrakten.
Statsbygg har inngått avtale med Veidekke om å rive R4 i Regjeringskvartalet. I avtalen foreligger det også en opsjon om å rive Y-blokken.

Regjeringsbygg 4 (R4) ble sterkt skadet under bombeeksplosjonen 22. juli 2011. I ettertid er all innredning og tekniske installasjoner fjernet i kontoretasjene.

Regjeringen besluttet i 2014 å bevare H-blokken og å rive R4, S-blokken og Y-blokken. Dette ble stadfestet i den statlige reguleringsplanen som ble vedtatt i 2017. S-blokken ble revet i 2014 og 2015.

Tilbudsevaluering

I juli 2018 utlyste Statsbygg en prekvalifisering for å kontrahere riveentreprenør. Fire entreprenører ble etter dette invitert til å komme med tilbud. Etter en evaluering av tilbudene besluttet Statsbygg å inngå kontrakt med Veidekke.

Arbeidet med å rive R4 starter trolig i mars. I riving av R4 ligger også rivingen av tvillingbygget Møllergata 17. Hele bygningen skal rives ned til grunnen under terrengnivå i Møllergata.

Klippes ned

- Den mest synlige delen av rivingen hvor bygget klippes ned, vil foregå etter et par måneders arbeid. Vi vil starte i den nordlig delen av bygget med Møllergata 17 og jobbe oss sørover i det store bygget mot Stortorget. Massene vil bli kjørt ut av lastebiler over Youngstorget, sier Statsbyggs prosjektdirektør Knut Jørgensen i en pressemelding.

- Det er utarbeidet en miljøoppfølgingsplan, basert på miljøprogrammet for nytt regjeringskvartal. I tillegg til kravene i planen forutsettes miljøsanering. Vi skal ha en høy sorteringsgrad, og sammen med Veidekke ønsker vi å ombruke og gjenbruke så mye av rivematerialene som mulig, sier prosjektdirektøren.

25.700 kvadratmeter

R4 stod ferdig i 1988 med ni etasjer, to kjelleretasjer og helikopterdekk. Totalt utgjør det 25.700 kvadratmeter, inkludert arealet til integrerte Møllergata 17.

Arbeidet med å rive Y-blokken vil starte etter at arbeidet å rive R4 er avsluttet.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår