Rivekontrakt til Veidekke i Regjeringskvartalet

 
Rivekontrakt til Veidekke i RegjeringskvartaletBildet: Prosjektdirektør Knut Jørgensen i Statsbygg (t.h.) og avdelingsleder Erik Nilsen i Veidekke gratulerer hverandre med kontrakten.
Statsbygg har inngått avtale med Veidekke om å rive R4 i Regjeringskvartalet. I avtalen foreligger det også en opsjon om å rive Y-blokken.

Regjeringsbygg 4 (R4) ble sterkt skadet under bombeeksplosjonen 22. juli 2011. I ettertid er all innredning og tekniske installasjoner fjernet i kontoretasjene.

Regjeringen besluttet i 2014 å bevare H-blokken og å rive R4, S-blokken og Y-blokken. Dette ble stadfestet i den statlige reguleringsplanen som ble vedtatt i 2017. S-blokken ble revet i 2014 og 2015.

Tilbudsevaluering

I juli 2018 utlyste Statsbygg en prekvalifisering for å kontrahere riveentreprenør. Fire entreprenører ble etter dette invitert til å komme med tilbud. Etter en evaluering av tilbudene besluttet Statsbygg å inngå kontrakt med Veidekke.

Arbeidet med å rive R4 starter trolig i mars. I riving av R4 ligger også rivingen av tvillingbygget Møllergata 17. Hele bygningen skal rives ned til grunnen under terrengnivå i Møllergata.

Klippes ned

- Den mest synlige delen av rivingen hvor bygget klippes ned, vil foregå etter et par måneders arbeid. Vi vil starte i den nordlig delen av bygget med Møllergata 17 og jobbe oss sørover i det store bygget mot Stortorget. Massene vil bli kjørt ut av lastebiler over Youngstorget, sier Statsbyggs prosjektdirektør Knut Jørgensen i en pressemelding.

- Det er utarbeidet en miljøoppfølgingsplan, basert på miljøprogrammet for nytt regjeringskvartal. I tillegg til kravene i planen forutsettes miljøsanering. Vi skal ha en høy sorteringsgrad, og sammen med Veidekke ønsker vi å ombruke og gjenbruke så mye av rivematerialene som mulig, sier prosjektdirektøren.

25.700 kvadratmeter

R4 stod ferdig i 1988 med ni etasjer, to kjelleretasjer og helikopterdekk. Totalt utgjør det 25.700 kvadratmeter, inkludert arealet til integrerte Møllergata 17.

Arbeidet med å rive Y-blokken vil starte etter at arbeidet å rive R4 er avsluttet.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår