Resultat på 494 mill.kr. i 3Q

 
Resultat på 494 mill.kr. i 3Q(Foto: Veidekke).
Veidekke omsatte for 9,4 milliarder kroner i tredje kvartal, og resultatet før skatt var 494 millioner kroner, en økning på 34 millioner kroner fra i fjor.

– I det store og hele var dette et kvartal på det jevne i Veidekke. Særlig gledelig er den store fremgangen i Industri som, sammen med den norske eiendomsvirksomheten, utmerker seg med gode resultater. Vi er også tilfredse med at anleggsvirksomheten i Norge utvikler seg i tråd med plan. Men et utfordrende boligmarked i Stockholm gir svakt resultat for både eiendoms- og byggvirksomheten i Sverige, og enkelte prosjekter med svært svak lønnsomhet preger resultatet i den svenske anleggsvirksomheten, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke i en pressemelding.

I Entreprenør var resultatet noe svakere enn i tredje kvartal 2018. Entreprenørvirksomhetene i Norge og Danmark er på nivå med fjoråret, mens resultatet i den svenske virksomheten falt. I Eiendom økte resultatet, som følge av utviklingsgevinst og godt boligsalg i Norge. Industri hadde betydelig resultatfremgang, hovedsakelig som følge av økt lønnsomhet i asfaltvirksomheten.

Ordreinngangen i entreprenørvirksomheten i tredje kvartal var 5,4 milliarder kroner. Ved utgangen av kvartalet hadde entreprenør¬virksomheten ordrereserver til en verdi av 33,4 milliarder kroner, hvorav om lag to tredeler kommer til omsetning i de neste tolv månedene.

Sykefraværet var 3,4 prosent i tredje kvartal, mot 3,8 prosent i foregående kvartal og på nivå med tredje kvartal 2018.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår