Rekordprosjekt til 2,1 mrd.kr. for NRC Group

 
Rekordprosjekt til 2,1 mrd.kr. for NRC GroupJokeri Light Rail er en 25 kilometer lang høyhastighetsbane mellom Itäkeskus i Helsinki og Keilaniemi in Espoo.
NRC Group er sammen med YIT, Finlands største entreprenørfirma, tildelt en kontrakt for bygging av Jokeri Light Rail Line, en bybane i Helsinki-regionen, etter at bystyret i Espoo i dag godkjente prosjektet.

Bystyret i Helsinki har tidligere godkjent utbyggingen og alle politiske vedtak er nå på plass for å gå i gang med prosjektet. NRC Groups estimerte andel av kontrakten, med tilleggsarbeider, utgjør 220 millioner euro, eller mer enn 2,1 milliarder kroner. Prosjektet vil ved endelig signering være selskapets største noensinne.

- Vi er svært stolte av å være en alliansepartner for utbyggingen av Jokeri Light Rail Line. Det er resultatet av mange års hard jobbing i NRC Group Finland. For oss er det et rekordprosjekt i verdi og omfang, og en bekreftelse på posisjonen vi har bygget som Nordens lendende baneentreprenør, sier Øivind Horpestad, konsernsjef i NRC Group i en pressemelding.

NRC Group skal levere både designtjenester og konstruksjonsarbeider gjennom en alliansekontrakt. Det innebærer at kundene Helsinki og Espoo, de to største byene i Finland, går sammen med prosjektets designere og entreprenører i en felles prosjektorganisasjon som har ansvar for fremdrift og som sammen deler prosjektrisiko og -oppside under utbyggingen.

Jokeri Light Rail er en 25 kilometer lang høyhastighetsbane mellom Itäkeskus i Helsinki og Keilaniemi in Espoo. Når bybanen er ferdig vil den tilby raskere, mer pålitelig og mer komfortabel transport mellom de to by-sentrene. I tilknytning til banen vil det åpnes opp for byutvikling og boligbygging. Det er ventet at Helsinki-regionen vil ha omtrent to millioner innbyggere og tilby mer enn en million jobber i 2050. Det er estimert at mer enn 100,000 mennesker daglig vil bruke Jokeri Light Rail når den er ferdig.

Foreløpig er det lagt opp til byggestart i juni i år med planlagt ferdigstillelse i juni 2024. Formell kontraktsignering er planlagt til omkring 22. mai, med forbehold om at det ikke kommer politiske eller reelle legale innsigelser før denne datoen. Jokeri Light Rail prosjekt-alliansen består av byene Helsinki og Espoo som oppdragsgiver, YIT og NRC Group som entreprenører, samt konsulent- og designfirmaene Ramboll Finland Oy, Sitowise Oy and NRC Group Finland Oy.

NRC Group har deltatt i alle de fem banereleterte allianseprosjektene som er gjennomført eller som utføres i Finland. Det inkluderer etablering av trikk i Tampere, som er det største pågående prosjektet, og fornyelsen av jernbanestrekningen Lielahti – Kokemäki, som er det første offentlige allianseprosjektet i Europa noensinne.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår