Rehabiliterte landemerke i Bergen

 
Rehabiliterte landemerke i BergenSiltårnet er en gammel driftsbygning knyttet til Svartediket vanndam, som ble anlagt på 50-tallet for å forsyne byen med drikkevann. (Foto: Mapei).
Bergen kommune har rehabilitert det gamle Siltårnet ved vanndammen Svartediket. Vanskelige forhold gjorde det avgjørende å lykkes på første forsøk da de unike dråpe- og bølgemønstrene på fasaden skulle vedlikeholdes.

– Siltårnet er en gammel driftsbygning knyttet til Svartediket vanndam, som ble anlagt på 50-tallet for å forsyne byen med drikkevann. Dette er et populært turområde, og selv om tårnet ikke er i bruk var det viktig for oss å ta vare på det unike utseende, forteller Sverre Faugstad, leder for muravdelingen i Bergen kommune i en pressemelding fra Mapei.

Siltårnet ble pusset opp på 80-tallet, da en kunstner utformet de unike dråpe- og bølgemønstrene på fasaden. Disse ble laget i isopor og boltet til veggen, før de ble dekket med murpuss. Tidens tann hadde satt sine spor og bygget trengte vedlikehold. Arbeidet ble utført av Bergen kommune selv og tidligere erfaringer gjorde at de valgte Mapei-produkter, ifølge meldingen.

– Det var viktig for oss å beholde det unike uttrykket på fasaden. Samtidig har det vært et utfordrende prosjekt på grunn av beliggenheten, der vi måtte inn med henge-stillas for å komme til. Vi kjente Kenneth Nilsen hos Mapei fra tidligere prosjekter, der vi har vært fornøyd med både produktene og oppfølgingen, sier Faugstad i meldigen.

I tillegg til Nilsen har Mapei sin tekniske avdeling ved produktsjef Ronny Bothner bidratt inn i prosjektet. – Det har vært en trygghet å ha Mapei i ryggen. Vi er godt fornøyd med sluttresultatet og bruker gjerne Mapei-produkter ved en senere anledning også, sier Faugstad.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår