Rehabiliterer eldre blokker

 
Rehabiliterer eldre blokker
Byggebransjen har et økende fokus på bærekraftige løsninger. Generallunden Boligsameie på Ulleren i Oslo rehabiliterer og overflatebehandler alle utendørsarealer. Det både beskytter og forskjønner.

Generallunden Boligsameie består av typiske terrasserte Selvaag-blokker i betong med mange støpte elementer. Det krever en del overflatebehandling, både for å sikre lang levetid men også for at det skal se bra ut.

Sameiet består av 225 boligseksjoner fordelt på åtte terrasseblokker og var gjennom en rehabilitering i 2004. Totalt er det 10000 m2 fasader og 225 blomsterkasser i betong som skal repareres og overflatebehandles, samt cirka 2400 m2 terrasser som skal flislegges.

– Slik klimaet utvikler seg med mye vind og kraftig nedbør blir det stadig viktigere med rehabilitering og vedlikehold for å ivareta verdiene i denne typen bygg. Vi leverer et stort utvalg produkter til Alliero, som er totalentreprenør i Boligsameiet Generallunden, forteller produktsjef Ronny Bothner i en pressemelding.

Alliero har bred fag- og håndverks-kompetanse og utfører årlig en rekke oppdrag i Oslo og Akershus.

– Vi har rehabilitert en rekke av denne type Selvaag-blokker siden tidlig på 90-tallet. Bare i området Ullern i Oslo har vi de siste seks sju årene rehabilitert rundt 500 enheter, terrasser og balkonger. Noen av de eldste prosjektene kommer nå tilbake igjen, da de trenger en ny runde hvert 15-20 år, forteller kalkulatør Roy Thuen hos Alliero.

Han har jobbet med rehabilitering av betong siden slutten av 80-tallet og har svært bred erfaring og gode produktkunnskaper.

– På Generallunden og andre prosjekter benytter vi et stort spekter produkter fra Mapei, blant annet reparasjons-mørtler, maling, membraner og flislim. Vi er godt fornøyd med produktene vi får derfra, legger han til.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår