Rehabiliterer Aremark barnehage

 
Rehabiliterer Aremark barnehageBildet: Nye Aremark barnehage. Illustrasjon: Plus Arkitekter
AKTUELLE PROSJEKTER: Aremark kommune i Viken inviterer til åpen tilbudskonkurranse for totalentreprise på tilbygg og ombygging Aremark Barnehage.

Av Bjørn Laberg

Eksisterende barnehage skal forlenges mot nord-øst for å dekke kravene om kontorplasser og personalrom samt et fellesrom. Videre skal eksisterende lokaler bygges om for å kunne bli mer fleksible. Det skal bygges en 3-avdelingers, fleksibel barnehage med to avdelinger for store barn og en avdeling for småbarn, med mulighet for å dele småbarnsavdelingen i to.

Prosjektets omfang ligger til politisk behandling. Barnehagen skal, når prosjektet er ferdig, være komplett og klar til drift. Det omfatter også barnehagens utearealer med lekeapparater, parkering og løst inventar som bord, stoler, leker, kjøkkenutstyr etc.

Illustrasjon: Plus Arkitekter

Litt fra kravspesifikasjonen:

• Uteområdene skal oppdateres med nye lekeapparater og terrenget skal tilpasses etter landskapsplan. Utformingen av barnehagen er vektlagt slik at ressurser til vedlikehold skal være så lave som mulig.

• Å oppnå angitte krav til fuktinnhold kan kreve lang tørketid. Tiltak for å redusere tørketiden kan eksempelvis være å øke betongkvaliteten. Ferdig sparklet gulv må også beskyttes mot oppfukting.

• Eksisterende ventilasjonsaggregat i kjeller fjernes og leveres til godkjent deponi, reparasjoner på gulv, vegg og himling må medregnes.

• Det skal etableres renseanlegg for vann som brukes til vannbåren varme. Dette for å unngå humus og andre partikler i rør.

• Servanter og vannrenner skal leveres med berøringsfrie tappearmaturer koblet til strøm og mulighet til å regulere temperaturen, og med skoldesperre.

• Barnehage tilknyttes kommunalt nett. Det leveres vannmålerarrangement iht. kommunale retningslinjer. Det skal benyttes eksisterende vanninnlegg forbruksvann etablert i kjeller.

• På sør, vest og øst fasade monteres solavskjerming. Det benyttes utvendige screens med stormsikre styreskinner som skjules i kassett når de ikke er i bruk. Kassetter bygges inn i fasade/skjult solavskjerming der det er mulig.

• Bygget ventileres generelt med omrøringsventilasjon med ventiler plassert i himling, skjørt eller veggmontert. Tilluftventilene skal være tilpasset underkjølt luft og ha høy induksjonsfaktor.

• Elektroentreprenør skal medta frakobling og rivning av det elektrotekniske og teletekniske anlegget. Som forutsetning er det kun inntak elkraftteknisk og teleteknisk som skal beholdes.

Barnehagen skal etter planen ferdigstilles 2. juli 2021

Tilbudsfrist: 14. oktober 2020

Kilde: TendSign / Aremark kommune

Prosjekteringsgruppe:
ARK: Plus Arkitekter/ Camilla Transel m.fl.
RIB og RIByFy: Rambøll / Rebekka Wøhni
RIBr: Rambøll / Magnus Torgheim
RIV: Rambøll / Guillermo Duran Moro
RIE: Rambøll / Erlend Løken
VA: Rambøll / Stian Veløy Myren
RIAk: Rambøll / Øystein Bredvei
Lark: Rambøll / Ida Sofie Hovedskov Rasmussen

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Smart.


 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår