Regjeringen endrer reglene for permittering

 
Regjeringen endrer reglene for permittering(illustrasjonsfoto: Shutterstock)
Regjeringen endrer reglene for permittering i revidert nasjonalbudsjett. Arbeidsgivers dager med lønnsplikt reduseres til 10 dager.

Under lønnsforhandlingene ble NHO, LO og YS enige om et felles brev til statsminister Erna Solberg hvor de ba om en endring i permitteringsreglene. Allerede fredag før påske kom svaret fra regjeringen om at arbeidsgivers dager med lønnsplikt ved permittering reduseres fra 20 til 10 dager. 

- Partene har gjennom et svært moderat lønnsoppgjør gitt sitt bidrag til å sikre arbeidsplasser og bedriftenes økonomi. Det øker myndighetenes spillerom for egne tiltak som fremmer kompetanse og bærekraft i næringslivet, sa Svein Oppegaard i NHO etter forhandlingene.

- Vi er svært fornøyd med endringen i permitteringsregelverket som vi har kjempet for lenge. Dette er godt nytt for våre medlemsbedrifter som vil medføre at permittering kan foretrekkes fremfor oppsigelse. Dermed blir det enklere å beholde viktig kompetanse i bedriften, sier Tore Strandskog, næringspolitisk direktør i Norsk Teknologi.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår