Refstad skole fortsatt stengt

 
Refstad skole fortsatt stengtDirektør i prosjektavdelingen i Undervisningsbygg, Tore Moger. Foto: Benedicte Nylund
Refstad skole i Oslo ble stengt i juni 2018, grunnet svakheter i konstruksjonen som ga nedbøyninger i 2. og 3. etasje i skolebygget.

Siste tekniske rapport som kom i desember, viser at det må gjøres ytterligere utredningsarbeid utover våren 2019 for å finne fram til de beste løsninger for skolebygget både når det gjelder kvalitet og økonomi.

- Dessverre kan det se ut som det har oppstått feil både i planleggings- og byggefasen da skolen sto ferdig i 2005 og da ett av byggene fikk en ekstra tredje etasje i 2009, sier prosjektdirektør Tore Moger i Undervisningsbygg i en pressemelding.
Han legger til at dette er svært beklagelig. Det har imidlertid aldri vært fare for liv og helse.

- Vi har en fantastisk og fleksibel lærerstab og utrolig flotte elever på Refstad skole som har funnet seg godt til rette på Bredtvet skole da de måtte flytte dit til skolestart i august, forteller rektor Magnus Kristiansen som fortsetter: Det var selvfølgelig trist å flytte fra Refstad skole, og det var mye å organisere for å få til overgangen til Bredtvet skole, ikke minst busstransporten.

Skolen ble stengt grunnet merkbare nedbøyninger på 4-5 centimeter over korte avstander. Det ble antatt at dører og vinduer sto i spenn. Straks skolen var stengt, ble Multiconsult og SWECO engasjert av Undervisningsbygg for å finne årsakene til nedbøyningene. Multiconsult fortsatte dette arbeidet og gjorde grundige undersøkelser i høst ved å åpne innvendige vegger og tak.

Undervisningsbygg vil sammen med rådgivere, fagfolk og spesialister fortsette undersøkelsene. Dette vil dessverre ta tid, men er viktige for å komme fram til en kvalitetsmessig god løsning for skolen og nærmiljøet på Refstad. Trolig vil ikke Undervisningsbygg ha klare svar før i løpet av våren 2019. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår