Refstad skole fortsatt stengt

 
Refstad skole fortsatt stengtDirektør i prosjektavdelingen i Undervisningsbygg, Tore Moger. Foto: Benedicte Nylund
Refstad skole i Oslo ble stengt i juni 2018, grunnet svakheter i konstruksjonen som ga nedbøyninger i 2. og 3. etasje i skolebygget.

Siste tekniske rapport som kom i desember, viser at det må gjøres ytterligere utredningsarbeid utover våren 2019 for å finne fram til de beste løsninger for skolebygget både når det gjelder kvalitet og økonomi.

- Dessverre kan det se ut som det har oppstått feil både i planleggings- og byggefasen da skolen sto ferdig i 2005 og da ett av byggene fikk en ekstra tredje etasje i 2009, sier prosjektdirektør Tore Moger i Undervisningsbygg i en pressemelding.
Han legger til at dette er svært beklagelig. Det har imidlertid aldri vært fare for liv og helse.

- Vi har en fantastisk og fleksibel lærerstab og utrolig flotte elever på Refstad skole som har funnet seg godt til rette på Bredtvet skole da de måtte flytte dit til skolestart i august, forteller rektor Magnus Kristiansen som fortsetter: Det var selvfølgelig trist å flytte fra Refstad skole, og det var mye å organisere for å få til overgangen til Bredtvet skole, ikke minst busstransporten.

Skolen ble stengt grunnet merkbare nedbøyninger på 4-5 centimeter over korte avstander. Det ble antatt at dører og vinduer sto i spenn. Straks skolen var stengt, ble Multiconsult og SWECO engasjert av Undervisningsbygg for å finne årsakene til nedbøyningene. Multiconsult fortsatte dette arbeidet og gjorde grundige undersøkelser i høst ved å åpne innvendige vegger og tak.

Undervisningsbygg vil sammen med rådgivere, fagfolk og spesialister fortsette undersøkelsene. Dette vil dessverre ta tid, men er viktige for å komme fram til en kvalitetsmessig god løsning for skolen og nærmiljøet på Refstad. Trolig vil ikke Undervisningsbygg ha klare svar før i løpet av våren 2019. 

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår