Rambøll og NRC oppgraderer Nittedal stasjon

 
Rambøll og NRC oppgraderer Nittedal stasjonBildet: Nittedal stasjon skal oppgraderes og får annet nye plattformer for å ta hensyn til nye togsett, bedre parkeringsmuligheter og tilkomst til stasjonsområdet
AKTUELLE PROSJEKTER Rambøll skal bistå NRC Group Norge med prosjekteringen av totalentreprisen for oppgradering av Nittedal stasjon.

Nittedal stasjon skal oppgraderes som en del av en større satsing på Gjøvikbanen, med et mål om økt godskapasitet og mulighet for timesavganger på strekningen fra høsten 2022.

Oppgraderinger for framtiden

Stasjonsområdet skal moderniseres med blant annet nye plattformer for å ta hensyn til nye togsett, forbedre parkeringsmuligheter og tilkomst. Arbeidet dekker et bredt spekter av jernbanetekniske fag, i tillegg til forbedrede muligheter for gående gjennom konstruksjon av ny gangbru og støttemur. For å muliggjøre kryssing med lengere godstog, etableres nye spor og kontaktledningsnett. Stasjonen skal også klargjøres for innføring av ERMTS signalsystem.

Prosjektering i totalentreprisen

Rambøll vil jobbe som en underleverandør til NRC Group Norge, og vil ha ansvar for all prosjektering samt oppfølging i byggetiden. Oppdraget vil bli modellbasert med minimal bruk av tegninger. NRC Group Norge og Rambøll inngikk i november 2019 et banebrytende samarbeid i form av en egen samspillskontrakt for gjennomføring i prosjekter.

- Vi ser frem til å samarbeide med Rambøll på dette prosjektet, og har stor tro på at vi kommer til å finne gode løsninger sammen, sier Tore Heggenes, prosjektleder i NRC Group Norge, i en pressemelding

- Dette er ikke første gang vi samarbeider med Rambøll på Bane NOR prosjekter, og at vi velger å bruke de nok engang er jo et bevis på deres kvaliteter og leveransedyktighet, avslutter Heggenes.
Sterkt fagmiljø står klart

- Vi ser frem til å jobbe tett sammen med NRC Group Norge på dette spennende prosjektet, hvor vi får utnyttet vårt sterke fagmiljø innenfor jernbaneprosjektering. Våre medarbeidere står klare til å ta fatt på oppgaven, sier Jørn Spiten, Prosjektleder Transport i Rambøll.

- Som samfunnsrådgiver gleder vi oss over mulighetene for å videreutvikle bærekraftige og miljøvennlige transportløsninger for pendlere i regionen.

Arbeidet skal være ferdig i løpet av sommeren 2022

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

Last også ned vår rapport: Trendrapport 2020 - Analyse av byggebransjen basert på de ferskeste tallene.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår