Rådgivere valgt for utbyggingsprosjekt ved Tromsø lufthavn

 
Rådgivere valgt for utbyggingsprosjekt ved Tromsø lufthavnIllustrasjonsfoto ny terminal Tromsø (foto: Avinor)
En viktig milepæl i terminalprosjektet for Tromsø lufthavn er nådd - Rambøll Norge AS og Nordic – Office of Architecture er valgt som rådgivere i prosjekteringsarbeidet.

Avinor skal bygge ut lufthavnen i Tromsø. Skisseprosjektet er ferdigstilt, og prosjektet har kommet over i forprosjektfase. I den forbindelse har det blitt gjennomført en anbudsrunde på rådgivergruppe. Avinor mottok tilbud fra flere velrenommerte aktører, og etter å ha gjennomført en grundig evaluering og forhandlingsrunder er det besluttet å tildele kontrakten til Rambøll Norge AS og Nordic – Office of Architecture.

Kontrakten omfatter arkitekt og alle rådgivende ingeniørfag som er nødvendig for å levere forprosjektet, samt detaljplanlegging og oppfølging i byggetiden for terminal og flyoppstillingsplasser i Tromsø. Ved full gjennomføring og bestilling av samtlige opsjoner antas oppdraget å kunne ha varighet fra kontraktsinngåelse medio 2018 til 2021/22. Avtalens verdi i forprosjektfasen er på cirka 25 millioner kroner.

 - Med både rådgivere og lokal prosjektledelse på plass får vi nå god fremdrift i prosjektet. Vi vil fremover jobbe med tidsplanen, og vil ha detaljene rundt denne klare på nyåret. Prosjektet har høy prioritet da trafikkveksten i nord forventes å fortsette, og vi gleder oss til å kunne få bedre kapasitet og fasiliteter i Tromsø. I mellomtiden er utbedringen av toalettene ferdigstilt og området rundt sikkerhetskontrollen skal utvides, forteller Thorgeir Landevaag, divisjonsdirektør i Avinor. 

- Tromsø lufthavn er et viktig knutepunkt både regionalt og nasjonalt - en arktisk hub som forbinder nord og sør. Sammen med Avinor gleder vi oss til å utvikle Tromsø lufthavn til en effektiv, brukervennlig og fremtidsrettet lufthavn. Rambøll og Nordic – Office of Architecture er svært glade for tildelningen og ser frem til et godt samarbeid, sier tilbudsansvarlig i Rambøll Even Brobak og ansvarlig partner i Nordic – Office of Architecure, Bjørn Olav Susæg.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår