Prosjekt Solfjellshøgda helsehus er nå ferdigstilt

 
Prosjekt Solfjellshøgda helsehus er nå ferdigstiltBildet: Hovedinngangen til Solfjellshøgda helsehus
Helsehuset på Ryen i bydel Nordstrand har blitt et topp moderne og miljøvennlig helsehus.

Det nye bygget har fått navnet Solfjellshøgda helsehus og har 142 korttidsplasser. De nye plassene på Solfjellshøgda tilfredsstiller dagens krav til sykehjemsplass med enerom og eget bad, samt tilhørende fellesrom, service- og kontorfunksjoner. Nå har det ferdigstilte helsehuset på Ryen blitt overlevert Sykehjemsetaten.

Byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen, tror brukerne vil trives med å bli bosatt på Solfjellshøgda helsehus for en periode.

– Dette er et viktig tilbud som jeg er glad for at har kommet på plass. Jeg tror dette er et bygg folk vil trives med å være i. Bygget fremstår også som et godt tilskudd til nabolaget, sier Evensen i en pressemelding.

Prosjektet innebar rivning av det eksisterende bygget, prosjektering og bygging av et nytt bygg med fire etasjer og parkeringskjeller. Ryen helsehus ble bygget på en fossilfri byggeplass, og gir en økt utnyttelse på planområdet, selv om det har omtrent samme byggehøyde som det gamle bygget.

- Det er med stor glede og stolthet at vi overlever Solfjellshøgda helsehus til Sykehjemsetaten. Dette innovative og bærekraftige bygget har en kombinasjon av sedum og solceller på taket, energibrønner og tilfredsstiller et strengt energikrav på mks 80kwh/m2/år. Dette skal være et godt bygg å bo og jobbe i, sier adm.dir. i Omsorgsbygg, Lars Henrik Bøhler.

Helsehus-konseptet er en del av moderniseringen av eldreomsorgen i Oslo. Et helsehus tilbyr rehabilitering og restitusjon, med fysioterapeut, lege og treningsrom, slik at brukeren kan komme tilbake til sitt eget hjem og fungere mest mulig normalt der.

- Dette er det aller første helsehuset i Oslo som er et nybygg og et viktig ledd i å kunne bo hjemme så lenge som mulig. Bygget har mange gode kvaliteter som hjelper de som kommer hit med å være aktive og å trene seg opp igjen. Vi gleder oss til å kunne ønske brukere velkomne 15. september, sier fungerende etatsdirektør i Sykehjemsetaten, Anne Berger Sørli.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår