Prosjekt for fremtiden

 
  • Urban Future Organization/Shenzhen Bay Super City

    Urban Future Organization/Shenzhen Bay Super City

  • Urban Future Organization /Shenzhen Bay Super City

    Urban Future Organization /Shenzhen Bay Super City

Forrige
Neste
 
Cloud Citizens er et futuristisk prosjekt for en grønn, tett, tredimensjonal bydel i Shenzhen Bay-området rett ved Hong Kong. Forslaget vant førstepremien i en skyskraperkonkurranse i Kina.

Tekst: Susanne Bengtsson, Byggvärlden.se

De som står bak vinnerprosjektet Cloud Citizens er Urban Future Organization, sammen med en mindre gruppe svenske arkitekter samt CR-Design i Shenzhen.

Oppgaven i konkurransen ”Shenzhen Bay Super City” var å skape et 170 hektar stort finansielt sentrum i Shenzhen. Tre skyskrapere, flere kulturbygninger og et stort parkområde skal binde sammen bydelen med byen som omkranser området. Visjonen er at Shenzhens nye forretningsområde skal bli en del av verdens handelsnettverk sammen med La Defence i Paris, Canary Wharf i London, ECB Frankfurt og Presnesky District i Moskva.

Cloud Citizens utfordrer den tradisjonelle måten å bygge storbyer og skyskrapere på, og skyver på grensene når det gjeller sosiale møteplasser, kommunikasjon og fortetting. Forslaget gir et romslig og innholdsmessig variert alternativ til bydeler bestående av adskilte høyhus. I stedet for å sees som en gigantbygning skal Cloud Citizens sees som en sammenhengende struktur som skaper en tredje dimensjon av byen helt opp til 680 meter over bakken.

Cloud Citizens er tett sammenknyttet med byens ekosystem. Høyhusene samler regnvann, produserer energi fra alger, sol og vind, binder kulldioksyd og filtrerer luftforurensninger. I og på bygningen finnes muligheter for planter, og i beskyttede områder finnes parker som skal føre innbyggerne nærmere naturen, aktiviteter og en helsemessig bedre livsstil.

Enn så lenge er Cloud Citizens en visjon, men arrangørene av konkurransen kommer til å vurdere og ta til seg ideene i sitt fremtidige arbeid med å utvikle Shenzhen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår