Prisvinner med velmente råd

 
Prisvinner med velmente rådForretningsmann med kundefokus. Tore Torstensen ble hedret med Byggenæringens Ærespris under Det Norske Byggemøtet. Foto: Vegard Breie
- Jeg er ikke sikker på om jeg fortjener denne prisen, for jeg har aldri har hatt møkk under neglene.

Av Odd Borgestrand

Det sa forretningsmannen Tore Thorstensen da han i dag mottok i dag Byggenæringens Ærespris under Det Norske Byggemøtet. Prisen deles ut av styret i Bygg Reis Deg AS og går til en person som har gjort noe ekstraordinært bra over tid, for å fremme og bidra til positiv utvikling for byggenæringen i Norge.

Årets vinner er utdannet til Siviløkonom på Norges Handelshøyskole i Bergen

Etter 18 år i Dyno Industrier, hvor han avsluttet som Executive Vice President i 1993, gikk turen videre til Plantasjen og et sterkt eiermiljø innen bygg og anlegg på Kongsvinger. Dette ble innledningen på en ekspansiv periode med investeringer og eiendomsutvikling, sa styreleder i Bygg Reis Deg, Trond Hagerud.

Årets Æresprisvinner har jobbet aktivt som styreleder i en rekke selskaper, og i bedriftene har han lagt til rette for at lederne blir med videre og får eierandeler i de nye selskapene.

Her kan blant annet nevnes hans strategiske utvikling og ledelse av:

-AF Gruppen, hvor han var i styret i 8 år, og styreleder i 6 av disse. Han hadde en betydelig påvirkning på selskapets ekspansjons- strategi. Selskapet vokste i hans periode fra 6 til 12 milliarder i omsetning.

-Entreprenørselskapet ØM Fjeld, som er en ledende byggentreprenør og eiendomsutvikler på Østlandet.

-Gunnar Holth Grusforretning, Norges største produsent av grus og pukk.

-Nordic Concrete Group, Norges største produsent av ferdigbetong

-KB Gruppen

-Contiga, en ledende leverandør av komplette bæresystemer i stål og betong til bygg

(Samt veksten i flere andre suksessrike bedrifter under hans styreledelse)

Styret i Bygg Reis Deg ønsker med årets ærespris å sette fokus på den svært viktige rollen eiere og styret har for utviklingen av byggenæringen.

- Thorstensen er en sterk og visjonær strateg. En ambisiøs leder som med stor investeringsvilje har bidratt til en viktig og stor konsolidering av byggevareprodusenter- og entreprenører i Norge, sa styreleder Trond Hagerud under utdelingen.

Kom med gode råd
Thorstensen på sin side var ikke så opptatt av egne resultater, men brukte takketalen til å komme med tydelige råd til aktørene i bransjen.

- HMS er god investering.  Det handler ikke bare om god folkeskikk at man som leder skal sørge for at alle kommer helsemessig uskadd hjem fra jobb hver dag. Det er en åpenbar lønnsomhet mellom H-verdi og bunnlinje.

Thorstensen mente det bare er en viktig person i en organisasjon, og det er prosjektlederen. Vi andre er der for at han skal produsere resultater. Det tredje er at nordmenn er individualister og tror mest på oss selv. Derfor tror vi det er viktig med eierskap hos de som produserer resultatene. Vær raus som ledere og sørg for medeierskap der produktene produseres og ikke på toppen av konsernet.

- Jeg tror vi vil gå inn i fagarbeidernes ti-år både når det gjelder kvalitet og kompetansebygging.

Det siste rådet fra prisvinneren dreide seg om kundefokus og kundetilfredshet.

- Vi må bli mer kundefokusert og legge til side det stygge ordet «hovedentreprise» som innbyr til uenighet med oppdragsgiver, sa Thorstensen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår