Presenterer unik forskningsoversikt

 
Presenterer unik forskningsoversikt
Forskningen på arbeidsplassutforming har klare mangler, viser en oversikt Høgskulen på Vestlandet har utarbeidet med støtte fra Statsbygg.

Funnene presenteres på frokostmøte 4. februar.

Én av Statsbyggs viktigste oppgaver er å utforme gode, fleksible og effektive kontorløsninger for statlige virksomheter. Som en del av dette arbeidet har Statsbygg støttet en systematisk litteraturgjennomgang av all forskningen som er blitt gjort på arbeidsplassutforming.

Dette er den første gjennomgangen av sitt slag i verden på dette feltet. Gjennomgangen viser at forskningen som er blitt gjort på arbeidsplassutforming er mangelfull, forteller Statsbygg i en pressemelding.

Selv om det finnes en del forskning på fysiske forhold, som for eksempel støy, finnes det relativt lite forskning på kontorlokalenes betydning for organisasjonsutvikling og endringsprosesser.

- Dette er et viktig funn. Arbeidsplassutforming i det offentlige er et tema som engasjerer mange. Statsbyggs mål med denne gjennomgangen er å bygge kunnskap som sikrer gode avgjørelser og et felles grunnlag for diskusjoner, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg i en meldingen.

Frokostmøtet er i Statsbyggs lokaler på Byporten i Oslo.

Arbeidet med litteraturgjennomgangen er ledet av forsker Ane Gjerland ved Høgskulen på Vestlandet i samarbeid med blant andre professor Frode Thuen og PhD-stipendiat Elisabeth Søiland. På frokostmøtet vil Gjerland gjennomgå funnene. I tillegg vil Statsbygg fortelle om vårt arbeid med arealutvikling, og hvordan vi tilbyr dette gjennom våre tjenester.

Program
08:00 – Registrering og frokostservering
08:30 – Velkommen v/Morten Dybesland, avd.dir. strategi og forskning i Statsbygg
08:35 – Presentasjon av litteraturstudie arbeidsplassutforming v/forsker Ane Gjerland, Høgskulen på Vestlandet
09:05 – Hvordan arbeider Statsbygg med arbeidsplassutforming? v/Lise Bergflødt, fagansvarlig arealutvikling i Statsbygg
09:25 – Spørsmål fra salen
09:40 – Avslutning v/Morten Dybesland
09:45 – Slutt

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår