Praktbygg ferdigstilt på seks måneder

 
Praktbygg ferdigstilt på seks månederBildet: Øksnes Handelspark
Øksnes Entreprenør overleverte Øksnes Handelspark til Coop Nordland torsdag. Praktbygget på 5.800 kvadratmeter ble ferdigstilt på bare seks måneder, og skal blåse nytt liv i det lokale næringslivet på Myre.

Prosjektet, som ble startet av Øksnes Entreprenør, er nå heleid av Coop-systemet. Leietakerne i det nye næringsbygget inkluderer både Vinmonopolet, Apotek 1 og XL Bygg, som alene skal bruke 2.500 kvadratmeter.

Coop selv åpner en ny butikk som kan by på 1.500 kvadratmeter med dagligvarer.

Under den offisielle åpningen på torsdag var det en stolt prosjekteier som tok over bygget, som ligger ved innkjøringen til Myre.

– Det er bestandig artig å se et prosjekt bevege seg fra tegnebrettet til et ferdig bygg. I dette tilfellet var det en visjon fra Øksnes Entreprenør som fant et behov hos oss, og det har blitt et veldig bra prosjekt, sier eiendomssjef Håvard Andreassen i Coop Nordland, i en pressemelding.

– Et smykke

– Bygget i seg selv er et veldig estetisk bra bygg. Det vil ikke være feil å kalle det et smykke, sier Andreassen.

For Øksnes Entreprenør har prosjektet vært en spesiell reise. I utgangspunktet var det nemlig selskapet selv som tok initiativ til byggingen av et stort næringsbygg på samme sted. Tomten eide de selv, og selskapet har også hovedkvarteret sitt på nabotomten. I utgangspunktet var Coop tiltenkt en rolle som leietaker, men de tente på prosjektet og inngikk en avtale om å overta tomt, bygg og rollen som utleier av næringslokalene.

– Vi har hatt et ekstremt godt samarbeid med Coop. For oss har dette vært et spesielt prosjekt, og jeg er veldig stolt over innsatsen våre ansatte og våre underleverandører har lagt ned i dette, sier daglig leder Stian Reinholdtsen i Øksnes Entreprenør.

Han håper det nye handelssenteret kan være med på å skape nytt liv i lokalsamfunnet det skal betjene.

– Håper bygget gir økt bolyst

– Det finnes ikke bedre butikker og fasiliteter i mange mils omkrets, og det er virkelig lagt sjel i dette bygget. Det har gitt våre arbeidere og underleverandører en stolthet som har gjort det mulig å levere et bygg som dette på rekordtid, sier Reinholdsen.

Den daglige lederen for Øksnes Entreprenør håper det nye bygget kan bidra til at flere vurderer å flytte til området, og at den nye handelsparken vil bidra til økt stolthet for de som bor i Øksnes.

– Jeg har aldri likt retorikken om at bare lokalsamfunnet skal stille opp for det lokale næringslivet. Det er like mye næringslivet som må stille opp for kundene. Og kundene drar dit det er best. Nå tror jeg at det vil være Øksnes Handelspark, fortsetter Reinholdsen.

Også ordføreren i Øksnes, John Danielsen (Sp), er glad for nyvinningen – og tror det vil bidra til et sterkere lokalsamfunn.

– Med åpningen av Øksnes Handelspark har vi blitt en del av det urbane Norge. Det gir vårt samfunn nye muligheter. Dette kan bidra til økt tilflytting, utvikling av attraktive tomter og jeg tror det er veldig positivt for det næringslivet vi allerede har her, sier Danielsen.

Stolthet over lokale aktører

– Vi er også veldig stolt over at det er en lokal entreprenør som står bak, som har opparbeidet seg en solid kompetanse. Det viser at vi har innovative miljøer innen byggefaget på Myre. Det er flinke og kunnskapsrike folk som står bak dette. Så er vi selvfølgelig glade for at en stor aktør som Coop ser det hensiktsmessig å satse så tungt her, sier Danielsen.

– Dette kan være med å tette den handelslekkasjen vi har, og at vi kan konkurrere med servicenæringen i regionen rundt oss har utrolig mye å si.

For Stian Reinholdsen og Øksnes Entreprenør ser 2019 ut til å bli et rekordår målt i omsetning. Ordreboken for 2020 ser veldig positiv ut, og nå håper Reinholdsen å stabilisere selskapet på årets omsetningsnivå.

– Vi må alltid være i bevegelse for å møte konkurransen. For oss betyr det å styrke kjernevirksomheten, som er industribygg, kaier og leilighetsbygg. I tillegg utvikler vi nye nisjer som gjør oss konkurransedyktige. Vi har kontrakter som strekker seg langt inn i neste år, og det ser bra ut, sier Reinholdsen.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår