Populær næringspark i Hokksund er fullbooket

 
Populær næringspark  i Hokksund er fullbooketDe sentrale og godt isolerte lokalene til Eiker Næringspark i Hokksund er populære. Først byggetrinn er på 8.500 kvadratmeter.
Første del av nye Eiker Næringspark er fullbooket bare et halvt år etter ferdigstillelse. Leietakerne er kosmetikk-kjeden Loco AS, Norsk Jernbanedrift, Norsk Bokdistribusjon AS og Notabenes avdelinger i Nedre Eiker og Rjukan
Leietakerne som har fylt opp de 8.500 kvadratmeterne er kosmetikk-kjeden Loco AS, som har flyttet lager og virksomhet fra Oslo til Hokksund, Norsk Jernbanedrift AS, som har flyttet lager og utstyr fra Porsgrunn og ansatte fra Drammen, og Norsk Bokdistribusjon AS, som har samlokalisert både sine egne. Notabenes avdelinger i Nedre Eiker og Rjukan til Eiker Næringspark er også med.
 
– Vi er veldig fornøyd med at første del av Eiker Næringspark allerede er fylt opp. Vi startet jo å bygge på ”spekk”, altså uten å ha sikret oss leietakere på forhånd. Den store interessen fra andre deler av Østlandet viser jo bare at dette området vurderes som sentralt og med god logistikk. Fakta er jo at fra Hokksund kan nå 17,5 millioner mennesker innenfor en radius på åtte timers bilkjøring, sier administrerende direktør Morten Hotvedt i Vestaksen Eiendom i en pressemelding.
 
Rivende utvikling
De to eierne av Eiendomsselskapet Vestaksen Eiendom i Drammen; gründerne Terje Stykket og Rune Isachsen, har stor tro på Eiker som vekstområde, og i 2014 kjøpte de restene av Eiker Næringspark som hadde stått tomt etter en storbrann.  Når den nye næringsparken er ferdig utbygget vil den bestå av fire nybygg med totalt 18.000 kvadratmeter med utleiearealer.
 
– Det har uten tvil vært en rivende utvikling i lager- og logistikkmarkedet i Hokksund og Øvre Eiker. I 2016 var det over 20.000 kvadratmeter med lagerareal som var ledig i kommunen, mens det i dag bare er et par tusen kvadratmeter gjenstående. En medvirkende årsak, foruten den fordelaktige beliggenheten transportmessig, er nok presset på areal i byområder der det satses på byutvikling og boliger. Dette gjør at arealkrevende bedrifter må søke seg om etter andre lokaler og områder. I en by som Drammen er det svært få som kan tilby arealer over 5.000 - 8.000 kvadratmeter slik man nå har kunnet gjøre i Øvre Eiker, påpeker megler Line Torgersen i Realist Næringsmegling.
 
Sentralt og effektivt
– Det er mer kostnadseffektivt å drive fra Hokksund enn i Oslo. Nå har vi fått har god plass i nye og moderne lokaler, og i forhold til logistikk så ligger området helt perfekt til, sier logistikksjef Vidar Solberg i Cosmetic Group som eier Loco-kjeden.
 
Han får støtte av lagersjef Roy Johansen i Norsk Bokdistribusjon som disponerer over 2000 kvadratmeter og frakter ut flere hundredetusen bøker fra lokalene i året. I tillegg til bøker for Norsk Bokdistribusjon oppbevares alle andre varene til Notabene-butikkene rundtomkring i landet. 
 – Vi er avhengig av sentrale og godt isolerte lokaler med stor takhøyde. Det har vi fått her i Hokksund, sier Johansen. 
Bjørn Leirmo i Norsk Jernbanedrift er fornøyd med at lokalene ligger sentralt i forhold til både ansatte og kunder. 
– Og så hjelper det jo også med direkte utsikt til togene som passerer rett forbi, smiler Jernbanedrift-prosjektlederen.  
 
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår