Planlegger storstilt alpinsatsing i Tromsø

 
Planlegger storstilt alpinsatsing i TromsøIllustrasjon: Nordic — Office of Architecture
AKTUELLE PROSJEKTER: Planene om Arctic Center i Tromsø består av et alpinanlegg med fem skiheiser i fjellet Lille Blåmann. Dessuten planlegges hyttefelt og alpinlandsby i det samme området. Omregulering pågår.

Av Bjørn Laberg

Hyttefeltet blir regulert både for næringsformål og fritidshytter. Her blir det etablert en alpinlandsby med leiligheter. Avhengig av fordeling av hytter og leiligheter, legges det opp til 300 – 400 boenheter, med anslagsvis 2.000 – 3.000 senger. I planene for Arctic Center inngår dessuten etablering av hotellbygg for utleie til profesjonelle drivere.

Illustrasjon: Nordic- Office of Architecture 

Sømløs trafikkflyt
Arctic Center har samarbeidet med verdensledende Ecosign i Whistler, samt arkitektkontoret Nordic – Office of Architecture for å lage en mulighetsstudie for helårs, integrert destinasjon. Studien omfatter alpindelen, hyttefelt, hotellområdet, infrastruktur og aktivitetsområder. Konseptet tar hensyn til logistikken inn til området og en sømløs trafikkflyt innenfor de ulike elementene. Beslutninger som fattes i første fase skal legge grunnlaget for utvikling av det kommersielle området og utforming av nye nedfarter med tilhørende skiheiser.

Sen snøsmelting
«Nedfartene tilfredsstiller FIS` krav for World Cup-renn i alle fire disipliner: Slalåm, storslalåm, Super G og utfor. Det overordnede vil likevel være å tilrettelegge et anlegg som når almene målgrupper, fra barn, ungdom til voksne, enten de bor i regionen eller er turister. Området er solrikt og sydvendt med et terreng som er skjermet i forhold til vind. Snøforholdene er gode fra november til mai, med gunstige temperaturer og sen snøsmelting. Fjellets konkave topografi, kombinert med gunstige meteorologiske forhold gir meget gode betingelser for produksjon av snø», skriver Arctic Center AS på sin hjemmeside.

Alpinanlegg:
• Vertikal høydeforskjell: 787 meter
• Antall heiser: 5
• Antall nedfarter: 13
• Lengde, preparerte nedfarter: cirka 20 km
• Lengste sammenhengende nedfart: 6 km

FAKTA:

Prosjektnavn: Arctic Center, fase 2

Fylke: Troms

Kommune: Tromsø

Tiltakshaver: Arctic Center AS

Arkitekt, mulighetsstudie: Nordic- Office of Architecture 

Prosjektleder: WSP Norge AS

Antatt verdi: 1,5 milliarder

Antatt byggestart: 2020

Entrepriseform: Ikke kjent

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 


 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår