Planlegger skyskraper på Fauske

 
Planlegger skyskraper på FauskeVIL LEIE KULTURHUS. Kommunestyret i Fauske vedtok å gå inn i et samarbeid med utbyggerne av Tower hotell om å leie seg inn i et bygg som skal benyttes som kulturhus. Bygget vil ligge i nærheten av, eller sammenkoblet med det nye hotellbygget. (Illustrasjon: Snøhetta).
AKTUELLE PROSJEKTER: Planene om et hotell med 24 etasjer på Fauske i Nordland ruller videre, tross mulighetene for at E6 kan bli lagt ut av sentrum. Hotellet rager hele 76 meter over havet. Prosjekteringen går i sommer inn i fase to.
Av Tore Kubberød/Therese A. Bolin
 
Fauske med sine 10.000 innbyggere er et viktig stoppested langs E6 på vei til Bodø som ligger 45 minutters kjøring unna. Stedets eksisterende hotell, som har 92 rom, har tilnærmet 100 prosent belegg i sommerhalvåret. Derfor ønsker hotelleierne å bygge et nytt hotell i tilknytning til det eksisterende. Dette vil i tillegg til hotell inneholde kulturhus og kino. 
 
Midt i smørøyet
Stadssalg engasjerte Snøhetta Arkitekter AS til å utforme det nye hotellet, og de har levert planer som viser et hotellbygg med hele 24 etasjer og 76 meters høyde.
 
– Alle turister oppover på vei til Nordkapp kommer forbi her. Vi er midt i smørøyet. Saltstrømmen, verdens sterkeste malstrøm, er ikke langt unna. Nordlyset får man her. Vi ser også for oss et akvaland med sklier, heter det i en uttalelse fra utbyggerne.
Nå ser det ut til at prosjektet ruller videre, til tross for at kommunen i fjor varslet at de ville ha E6 ut av sentrum av byen. Stadssalg-sjef Stig Otto Nilsen sa da at storhotellet måtte settes på vent som følge av disse planene. Men nå ser det ut til at prosjekteringen går inn i fase to til sommeren.
 
På en pir i sjøen
Tower Hotel, som prosjektet heter, ligger på en pir ut i sjøen, med det eksisterende Fauske Hotell  ved siden av. Det eksisterende og det nye hotellet skal komplettere hverandre. Man har også vært i dialog med kommunen om kulturhus, og tilbakemeldingene er positive.
 
Fakta
Tower Hotell
Fauske
Nordland
Verd antatt av Byggfakta Live:  500-700 mill.kr.
Antatt byggestart: August 2019
Entrepriseform: Ikke kjent
Status: Forprosjektering fase 1 er gjennomført, fase to starter i sommer.
Tiltakshaver: Tower Hotel Norway AS
Oppdragsgiver: Stadssalg Holding AS
RI Reguleringsplan: Snøhetta Oslo AS
Arkitekt: Snøhetta Oslo AS
RI Byggeteknikk: B+G Ingenieure-Bollinger und Grohmann GmbH, Frankfurt
RI Elektroteknikk: Rambøll Norge AS
RI Ventilasjon: Rambøll Norge AS
 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?
Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår