Planlegger ny fjordby med 2,5 kilometer strandlinje

 
Planlegger ny fjordby med 2,5 kilometer strandlinjeFerdig utbygd om noen tiår gir Fjordbyen Lier Drammen plass til 20.000 innbyggere og 20.000 arbeidsplasser. (Foto: Eidos Eiendomsutvikling).
En ny fjordby bygges innerst i Drammensfjorden, og i den forbindelse vil en 2,5 km lang strandlinje gis tilbake til allmennheten. Utbyggerne bak planarbeidet lover nullutslipp og bærekraft.

Utbygging av Fjordbyen Lier Drammen er i gang. I høst startet grunnarbeidene for nye Drammen sykehus og bygging av Drammen Helsepark starter i 2021. I tillegg kommer opprustning av Brakerøya stasjon og resten av fjordbyområdet, som alt i alt er på 1,2 millioner kvadratmeter med en ny og opprustet strandlinje på 2,5 kilometer. Den igangsatte utbyggingen av helseparken med sykehuset utgjør 200.000 kvadratmeter av den nye fjordbyen, forteller selskapet Eidos Eiendomsutvikling i en pressemelding.

Leder arbeidet med områderegulering

De leder arbeidet med områderegulering av en million kvadratmeter, på oppdrag for Lier kommune. I 2020 skal forslaget til områderegulering legges fram. Sist uke ble formannskapet i Lier kommune orientert om grunnlaget for planarbeidet.

Grunnforholdene skal være nøye utredet og undersøkt. Det er gjort mye miljøopprydding på området som skal transformeres fra gammel industri til en moderne og urban fjordby.

– Det er ingen overraskelser i grunnen. Lierstranda er godt egnet for den kommende utbyggingen, sier daglig leder Torgeir Finnerud i Eidos i meldingen.

Planene er at fjordbyen skal være bærekraftig sosialt, økonomisk og miljømessig. Til grunn ligger nullvisjon for klimagassutslipp.

– Det planlegges for lavt energibruk og transportbehov i det nye og attraktive byområdet i overgangen mellom Drammensfjorden, kulturlandskapet i Lier og Drammen sentrum. Stikkordene er urbant, knytte sammen land og sjø og bærekraft, sier Geir Hagehaugen som leder arbeidet med områderegulering i Eidos, i meldingen.

Ferdig utbygd om noen tiår gir Fjordbyen Lier Drammen plass til 20.000 innbyggere og 20.000 arbeidsplasser.

På plass i den nye fjordbyen kommer grundtvannsområde, marina, skjærgård, øyer for rekreasjon og fugleliv, havnebasseng, maritimt senter, øylandskap og robust kvartalstruktur i sammenheng med Fjordparken.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår