Planlegger ny bydel i Fredrikstad

 
Planlegger ny bydel i FredrikstadByggherrebedriften Verftsbyen Bolig as er nå stiftet og arbeid med arealplan pågår. Byggestart for den nye bydelen Fredrikstad Mekaniske Verksted antas å bli tidligst januar 2021.
AKTUELLE PROSJEKTER: Den nystiftede byggherrebedriften Verftsbyen Bolig as jobber nå med en arealplan for å få bygge ut området på Fredrikstad Mekaniske Verksted. Byggeprosjektet har en verdi på 10-12 milliarder kroner.

av Therese Alne Bolin

Siden 2012 har Alt. Arkitektur as arbeidet med området til Fredrikstad Mekaniske Verksted, og de siste to årene har de jobbet mer konkret med en utviklingsstrategi for Jotne Eiendom på området.

Den nye bydelen skal bygges rundt det som kalles et kulturskapende identitetsmiljø. (Ill: Alt. – hentet fra Jotne FMVs innspill til kommuneplanen)

Trinnvis utbygging fra 2021

Byggherrebedriften Verftsbyen Bolig as er nå stiftet og arbeid med arealplan pågår. Byggestart antas å bli tidligst januar 2021.

Det planlegges for trinnvis utbygging. Utbyggingspotensialet er på 174 044 m2 brutto boligareal, 96 035 m2 BTA til sentrumsformål, 43 190 m2 BTA til kontor og 13 220 m2 med næring og handel på bakkeplan. Parkeringsanlegg er planlagt under vann i Dokka.

Skal bli en attraktiv ny bydel

Fredrikstad Mekaniske Verksted er et sentrumsnært tidligere verftsområde, med blant annet en av Nordens største tørrdokker. Området har ifølge Alt. stort potensial til å bli en ny attraktiv bydel.. Planforslaget vil være basert på kommuneplan, og vil videreutvikle kvaliteter spilt inn i tidligere faser, skriver FMV Jotne på hjemmesiden.

FMV-området skal bli en ny bydel med nær tilknytning til Fredrikstad sentrum, med utgangspunkt i korte reiseveier. Det legges til rette for gode gang- og sykkelforbindelser til sentrum, befolkningsgrunnlag for et godt kollektivtilbud, et lokalt basert og bærekraftig næringsliv, ny bebyggelse med redusert energibehov, bygg og byrom som rommer et bredt aktivitetstilbud, byforming tilpasset klimatiske forhold og framtidige klimaendringer. Bydelen FMV skal ha lokale tilbud som reduserer bruk av privatbil, forbruk og avfallsmengder.

FAKTA:

Ny sentrumsdel ved gamle Fredrikstad mekaniske verksted i Fredrikstad

FMV-JOTNE

Byggeplass: Fredrikstad

Verdi:                  10-12 milliarder kroner

Byggestart:        januar 2021

Planlagt.             Leiligheter, forretningsbygg, hotell, kontorer, kafé, småbåthavn, kai, brygge, parkanlegg, gangbru og parkeringskjeller.

Oppdatert Tiltakshaver: Verftsbyen Bolig as

Arkitekt forprosjekt: Alt.Arkitektur as

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår