Planlegger Norges første barnehospice

 
Planlegger Norges første barnehospiceIllustrasjon (forstudie): Asplan Viak
AKTUELLE PROSJEKTER: BOP4 AS inviterer til prekvalifisering for totalentreprise til byggingen av nytt barnehospice på Eg i Kristiansand.

Av Bjørn Laberg

Utbygger og oppdragsgiver er selskapet BHOP4 AS. Selskapet er heleid av Kristiansand Næringsselskap AS (KNAS). Prosjektet omfatter bygging av Norges første barnehospice, hvor foreningen for Barnepalliasjon er leietaker.

Barnehospicet skal være et avlastende hjem utenfor hjemmet, for økt livskvalitet hos familier som lever med alvorlig syke og døende barn i en krevende tid. Her skal man få bo i korte eller litt lengre perioder. De fleste er her på planlagte opphold, ca. to uker av gangen, og flere kommer tilbake årlig. Mange kommer også tilbake i livets siste dager, og får være her frem til døden og i tiden etterpå. Barna er i alderen fra 0-18 år. Deres helsetilstand kan varierer stort, sykdomsbilde kan være entydig eller veldig sammensatt.

Barnehospice ligger i Helsebyen Eg, nært Sørlandet sykehus og Universitetet i Agder. Tomten ligger i et åpent og vakkert landskap, og kontakten til naturen er av stor betydning for pasientgruppen. Bebyggelsen er organisert rundt et indre atrium og et mer åpent uteareal, ut mot elvedalen. Atriumet er som en innvendig gårdshage, utformet med tanke på sanselighet, ro og kontemplasjon.

Bygget skal være i 3 etasjer, U-etg, 1 og 2 etg, og har et totalt areal på i underkant av 1.400 kvm BTA. Barnehospicet vil inneha flere funksjonsenheter som er integrert i bygningsmassen, som:

• Pasient- og familierom: Det er egne boenheter for pasienten og egne rom for søsken og familie. Det finnes i tillegg mer eller mindre private oppholdsrom, aktivitetsrom, lekerom, stue og bibliotek.

• Klinisk sone: Rom som er tilrettelagt for ulike typer behandling, terapi og opptrening, og for helsepersonellet som arbeider her. F.eks. rom for hydroterapi, stimulering, laboratorium og kontorer.

• Støttefunksjoner: Fellesrom, resepsjon, kontorer, møterom, rom for bønn/meditasjon, storkjøkken-spiserom, avskjedsrom og samtalerom.

• Opplæring og undervisning for ansatte.

Anskaffelsen gjennomføres i to trinn:

Trinn 1 - Prekvalifisering av leverandører.
Trinn 2 - Begrenset tilbudskonkurranse med dialog.

BOP4 AS vil, basert på innkommende søknader, velge ut 4 til 6 søknader blant de som oppfyller kvalifikasjonskravene, og som etter oppdragsgivers vurdering er best egnet i forhold til utvelgelseskriteriene. Det er ønskelig med en miks av både store og mellomstore aktører som tilfredsstiller kvalifikasjonskravene. Totalentreprenøren ønskes kontrahert mars 2021. Planlagt byggestart er mars/april 2021 og cirka ett års byggetid.

Følgende rådgivere er pr dato engasjert i prosjektet:

• Arkitekt: ENO Arkitekter AS.
• Rådgiver geoteknikk: Dagfinn Skaar AS.
• Rådgiver byggeteknikk: Dagfinn Skaar AS.
• Rådgiver elektro: Rambøll Norge AS.
• Rådgiver ventilasjon: Rivco AS.
• Rådgiver brannteknikk: Rambøll Norge AS.
• Rådgiver lyd/akustikk: Brekke & Strand AS.
• Rådgiver utomhus: Asplan Viak AS.
• Prosjektledelse og administrasjon: Magna Prosjekt Sør AS.

Påmeldingsfrist: 18. desember 2020

Kilde: Byggfakta SMART / ByggeNorge / Asplan Viak / Magna Prosjekt

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

Last også ned vår rapport: Trendrapport 2020 - Analyse av byggebransjen basert på de ferskeste tallene.

 

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår