Planlegger nærmiljøanlegg på Oslofjord-perle

 
Planlegger nærmiljøanlegg på Oslofjord-perleIllustrasjon: Jarlsø Eiendom / KB Arkitekter
AKTUELLE PROSJEKTER: På den lille øya Jarlsø, en perle utenfor Tønsberg, skal det anlegges park og aktivitetsanlegg med tennisbane, tuftepark og lekeplass. Kommunen utlyser nå konkurranse om totalentreprise for realisering av det planlagte anlegget.

Av Bjørn Laberg

Jarlsø har gjennom de siste 11 år vært gjennom en rivende utvikling fra industriområde til boligområde. Det er regulert inn 415 boliger og så langt er det bygget cirka 270. Dette attraktive boligområdet skal nå få ytterligere et tilskudd i form av et nærmiljøanlegg sentralt på øya. På et område på cirka 4000 kvm skal det anlegges park og aktivitetsanlegg med tennisbane, tuftepark og lekeplass. Anlegget skal overtas og driftes av Tønsberg kommune når det er ferdigstilt.

Illustrasjon: Jarlsø Eiendom / KB Arkitekter

Anlegget mottar tippemiddelstøtte og har fått idrettsfunksjonell forhåndsgodkjennelse som er en forutsetning for støtte. Tegninger på forprosjektnivå og funksjonsbeskrivelse til dette prosjektet er utarbeidet av Asplan Viak AS. Det er nå behov for en anleggsgartner som skal stå som totalentreprenør for realisering av det planlagte anlegget.

For å kunne tilby noe for både den eldre og yngre skal det tilrettelegges for en tennisbane med mulighet for oppdeling for bruk som minitennis/ badminton / ell. fotballtennis. Dette både på tvers og på langs. Ballbanen utgjør den sentrale aktiviteten i anlegget. Størrelsen på hele ballfantasibanen nord og sør er i henhold til standard konkurransebane i tennis, men flaten kan også deles til bruk for annet ballspill, lek og opphold. Banen opplyses av lysmaster som brukerne kan sette på ved behov.

Bildet: Som en del av treningsparken på Jarlsø skal det også tilrettelegges for utendørs treningsapparater. Holdbare treningsapparater som tåler vær og vind monters på plaststøpt gummidekke og inneholder øvelser for bryst, rygg, mage, armer og bein. Området med treningsapparater belyses med pullertbelysning

Tilbudsfrist: 24. juni 2019. Oppstart og ferdigstillelse høst 2019.

(Kilde: Byggenorge / Byggfakta Live / Doffin / Tønsberg kommune)

Om Jarlsø:
• Jarlsø har en historie fra vikingtid, hvalfangst og industriell utvikling. Den mest omfattende industriutbyggingen foregikk i tidsperioden 1953 – 1980.

• På 1960-tallet var det nær 700 arbeidsplasser ved de forskjellige bedriftene på Jarlsø. I 2004 ble Jarlsø regulert om til boliger og lett næring. Det meste av industribebyggelsen på Jarlsø er nå revet og delvis erstattet med boligbebyggelse.

• Nord på Jarlsø er fortsatt næringsvirksomhet i form av dagligvarebutikk, treningsstudio, kafe, konsulent/ingeniørfirmaer og et båtverksted med tilhørende lystbåtutsalg.

• Jarlsø har bro/veiforbindelse til Husvik. Det interne veisystemet på Jarlsø er tilnærmet ferdig utbygget og tilpasset den planlagte utviklingen for øya.

• Maksimal avstand fra bolig til områdelekeplass og til nærmiljøanlegg blir cirka 200 meter. I tillegg er det lagt til rette for gående langs strandsonen rundt hele øya.

• Store deler av de sjønære arealene på syd og østsiden av Jarlsø er planlagt til offentlige friarealer. I tillegg er det en allment tilgjengelig strand på vestsiden.

FAKTA:
Prosjektnavn: Jarlsø nærmiljøanlegg
Fylke: Vestfold
Kommune: Tønsberg
Tiltakshaver: Tønsberg kommune
Oppdragsgiver: Jarlsø Eiendom
Konkurransegrunnlag: Asplan Viak AS, avd. Skien
Oppstart / ferdigstillelse: høst 2019

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår