Planlegger byggestart Rv.4 i Gjøvik i 2023

 
Planlegger byggestart Rv.4 i Gjøvik i 2023Bildet: Jon Rabben Lundby leder arbeidet med å planlegge ny Rv4 fra Gjøvik sør til Mjøsbrua
I dag møtes Statens vegvesen og planavdelingen i Gjøvik kommune for å starte samarbeidsprosjektet Rv.4 Gjøvik sør-Mjøsbrua. Målet er byggestart i 2022/2023.

Sist ukeuka fikk Rv. 4 prosjektet i Statens vegvesen startordre fra Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik: Start planleggingen av den nordligste strekningen av Rv. 4 Oslo-Mjøsbrua med sikte på byggestart så tidlig som mulig.

Vil samarbeide om god plan

Statens vegvesen mener det er flere grep som gjør det mulig å gjennomføre en effektiv og god planlegging av den ulykkesutsatte riksvegen med stor trafikk.

- Dette er mange utfordringer som skal løses underveis for å lage en robust og god plan i møtet mellom riksveg, naboer og overordna spørsmål som jordvern, miljø, framkommelighet og byutvikling, sier planleggingsleder Jon Rabben Lundby i Statens vegvesen, Rv.4/E16 Valdres, i en pressemelding.

Vegvesenet ønsker derfor en dialogbasert planlegging sammen med høringspartene for å unngå tidkrevende innsigelser. Erfaringene fra Skype og Teamsmøter i koronatiden gjør at det blir enklere å gjennomføre nødvendige avklaringsmøter underveis i planleggingen.

- Får vi til dette kan vi jobbe parallelt med flere av planene, sier Rabben Lundby.

Tradisjonell vegplanlegging kan være tidkrevende med korrespondanse og innsigelser mellom fylkeskommunen, fylkesmannen, NVE og vegmyndighetene. I tillegg skal naboene som blir berørt av den nye vegen få skikkelig behandling.

Look to Valdres

Rabben tar med seg erfaringer fra E16 i Valdres. Der har Vegvesenet sammen med flere kommuner fått vedtak på reguleringsplan i ekspressfart. Vegvesenet har der kunne spille på entreprenøren som slik kunne ha byggeplanen klar omtrent samtidig med at kommunene vedtok reguleringsplanene.

- Det kan være en god løsning å dele strekningen inn i flere reguleringsplaner. Da kan vi starte utbyggingen etter hvert som vi får vedtak av reguleringsplanene i Gjøvik kommune. En forutsetning for dette er at Stortinget følger opp med finansiering, sier Rabben Lundby.

 - Vi har kunnskapen

Prosjektleder Odd Johansen sier Statens vegvesen er godt rigget for å starte planleggingen av den nordligste delen av Rv.4 Oslo-Mjøsbrua.

- Vi har folk som har lokalkunnskapen og kjenner strekningen på 4-ern i Gjøvik internt i Statens vegvesen. Vi er klar til å sette i gang. Det er vi som kan rv.4, sier Johansen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår