Planlegger 750-800 studentboliger i massivtre på Campus Ås

 
Planlegger 750-800 studentboliger i massivtre på Campus ÅsAntatt verdi på prosjektet med nye studentboliger er én milliard kroner. Byggingen av den nye veterinærhøyskolen er den største samlede utbyggingen i universitets- og høgskolesektoren i Norge noen sinne. (Ill: Dyrø og Moen as)
AKTUELLE PROSJEKTER: Arkitektkontoret Dyrø og Moen er i gang med detaljregulering av Skogveien studenboliger i Ås. Byggene planlegges reist i massivtre.
av Therese Alne Bolin
 
Det er i forbindelse med at Veterinærinstituttet og Veterinærhøyskolen ved NMBU snart flytter til Campus Ås, at man ser behovet for etablering av et større antall nye studentboliger.
Studentsamskipnaden i Ås (SiÅs) har engasjert arkitektkontoret Dyrø og Moen til å utarbeide en reguleringsplan for 750-800 nye studentboliger i Skogveien, samt stå for prosjekteringen av disse. 
 
Største i universitetssektoren noen sinne
Arbeidet med selve nybygget av veterinærhøyskolen i Ås er godt i gang. Campus Ås er den største samlede utbyggingen i universitets- og høgskolesektoren i Norge noen sinne. Totalverdi på dette prosjektet er 6,9 milliarder kroner, og det skal stå ferdig i mai 2020. 
 
Vil ha et "grønt universitetsmiljø"
Studentboligene planlegges reist i massivtre, et miljøvennlig og bærekraftig konstruksjonsmateriale som følger opp NMBUs intensjoner om et «grønt universitetsmiljø. Det skriver arkitektfirmaet Dyrø og Moen på sine nettsider. Ny bebyggelse innenfor planområdet vil realiseres i ulike byggetrinn og etapper. Overordnet vil det fokuseres på en helhetlig arkitektonisk utforming der studentbyens identitet og planmessige visjon underbygges.
 
Med kort vei til det meste
Det aktuelle planområdet ligger sentralt til, nord i Skogveien, med gangavstand til NMBUs campusområde, Studentsamfunnet, sentrum og Ås stasjon, samt rekreasjonsområder i Åsmåsan. Området utgjør allerede i dag en del av boligtilbudet som Studentsamskipnaden i Ås tilbyr studentene ved NMBU.
Det avventes nå godkjenning av reguleringen for nye studentboliger. Samspillsentreprise vurderes. Det er foreløpig uklart hvordan prosjektet deles opp. 
 
Grønne sentralområder
Ny bebyggelse, med et tilliggende adkomsttorg er foreslått å omkranse det eksisterende og grønne sentralområdet. Fra det interne og skjermede adkomsttorget/ gatetunet vil boligene ha sine innganger, i tillegg vil gatetunet romme sosiale funksjoner som sitteplasser, møteplasser, sykkelparkering og integrert overvannshåndtering med visuelle kvaliteter.
 
Statsbygg oppfører det nye veterinærbygget på Campus Ås, der Veterinærinstituttet og Veterinærhøgskolen skal samlokaliseres når de flytter fra Adamstuen i Oslo. Det nye veterinærbygget blir på ca. 63.100 kvadratmeter. I dette prosjektet inngår et fellesbygg med bl.a. bibliotek og kantine
 
FAKTA:
Skogveien studentboliger:
Nybygg av studentboliger i Ås i Akershus
Byggestart: mars 2019
Verdi(Mil.): 1 Mrd nok
Tiltakshaver: Studentsamskipnaden I Ås 
Innbudt Totalentreprenør: Veidekke Entreprenør AS 
Arkitekt forprosjekt: Dyrø og Moen AS 
Første byggetrinn planlagt ferdig i 2019/2020
RI Reguleringsplan: Dyrø og Moen AS 
 
FAKTA:
Nybygg av veterinærhøyskole i Ås
Tiltakshaver: Statsbygg Hovedkontor 
Byggherre: Statsbygg
Prosjekteringsgruppeledelse: Multiconsult
Hovedentreprenør på byggeplassen: HENT
Arkitekt forprosjekt: Henning Larsen A/S 
Arkitekt forprosjekt: Multiconsult ASA 
Arkitekt forprosjekt: Økaw Arkitekter Mnal AS 
Oppdragsgiver: Kunnskapsdepartementet
Brutto bygningsareal: 63.100 kvm (Veterinærbygget, inkl. Fellesbygget 
på 2.100 kvm)
11.800 kvm (Senter for husdyrforsøk)
Byggestart/ Ferdigstilling: 2013/2020
Status: Byggefase
Kostnadsramme: 6,9 mrd. kr 
 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?
Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 
 
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår