Planlegger 20.000 beboere på Lierstranda

 
Planlegger 20.000 beboere på LierstrandaEidos Eiendomsutvikling AS er den største grunneieren på Lierstranda og leder arbeidet med utviklingen av Fjordbyen. Realisering av Fjordbyen og Lierstranda vil pågå i flere tiår. (Foto: fjordbyenlierdrammen.no).
AKTUELLE PROSJEKTER: Ferdig utbygd skal den planlagte Fjordbyen ved Lierstranda ha plass til 20.000 arbeidsplasser og 20.000 beboere. Nå starter arbeidet med områderegulering. Utbygging vil pågå i flere tiår.

av Therese Alne Bolin

I desember konkurrerte åtte team om kontrakten for å gjennomføre områderegulering for Fjordbyen/Lierstranda og nå starter jobben. Prosjekteringsgruppen for områderegulering er kontrahert, og består av WSP, LINK arkitektur og Multiconsult.

Områdereguleringen, inklusive konsekvensutredninger og detaljregulering på deler av arealene, planlegges gjennomført innen to år. De kan nå starte transformasjonen fra et rendyrket logistikk-, lager- og industriområde til visjonen om en «Fjordby der folk, fjord og fremtid møtes».

Lier og Drammen kommuner inngikk i 2010 avtale om plansamarbeid for å utvikle industri- og næringsområdet på Lierstranda og Brakerøya, et område på cirka 1200 dekar til en fjordby med bolig, næring og offentlig bebyggelse. Forretningsbygg, kontorbygg, leiligheter (blokk), boligområde, nybygg av havn og kai, park og idrettsplass.

Eidos Eiendomsutvikling AS har fått i oppgave å gjennomføre det praktiske arbeidet med områderegulering.

En god del av dagens virksomheter vil kunne opprettholde sin drift i mange år til. Men flere av bedriftene, som i dag sysselsetter om lag 1.500 personer, vil på sikt måtte relokaliseres, da de ikke lenger samsvarer med Lier kommunes arealplaner og ambisjoner om fremtidig vekst og utvikling.

20 000 arbeidsplasser

Ferdig utbygd skal Fjordbyen ha plass til 20.000 arbeidsplasser og 20.000 beboere. Eidos Eiendomsutvikling AS er den største grunneieren på Lierstranda og leder arbeidet med utviklingen av Fjordbyen. Realisering av Fjordbyen og Lierstranda vil pågå i flere tiår.

Utvikling av Fjordbyen er en krevende byutviklingsprosess, med mange tunge avhengigheter, som nytt trafikknutepunkt, teknisk infrastruktur og internveier, skriver Eidos på prosjektets hjemmeside.

FAKTA:

Tiltakshaver: Eidos Eiendomsutvikling AS

Prosjektleder: Px Solutions AS

Konkurransegrunnlag: Prodecon AS

RI Reguleringsplan: LINK Arkitektur AS

RI Reguleringsplan: Multiconsult ASA

RI Reguleringsplan: WSP Norge AS

Område: Industri- og næringsområdet på Lierstranda og Brakerøya, et område på cirka 1200 dekar

Kategorier: Forretningsbygg, kontorbygg, leiligheter (blokk), boligområde, nybygg av havn og kai, park og idrettsplass.

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår