Pipelife satte verdensrekord!

 
Pipelife satte verdensrekord!Rørene slepes inn I elv for midlertidig lagring I Bintulu øst i Malaysia.
Rørprodusenten Pipelife Norge har satt verdensrekord med et rørslep fra Stathelle til Malaysia. En gigantisk rørleveranse til en stor kraftutbygging i staten Sarawak på Borneo, ble slept imponerende 27 720 kilometer. Nå kan rekorden komme i Guinness rekordbok.

Det er Pipelifes fabrikk på Stathelle som har stått for produksjonen og leveransen av rørene. Seilasen ned vestkysten av Afrika, rundt Kapp det gode håp og over det indiske hav til Borneo tok hele 190 dager.

Guinness rekordbok
Rekordslepet til Malaysia på 27 770 kilometer er en ny og solid verdensrekord i rørslep. Pipelife Norge hadde også den forrige rekorden; den ble satt i 2016 da de gjorde et tilsvarende slep til Uruguay. Den distansen var rundt halvparten av Malaysia-slepet.

Nå har det kinesiske kraftutbyggerselskapet tatt initiativ til at rekorden kommer inn i Guinness rekordbok.

– Det er utrolig moro om rekorden blir offisiell ved å komme inn i den berømte rekordboka, sier Trygve Johan Blomster, eksportsjef i Pipelife Norge i en pressemelding.

Unik norsk leveranse
Plastrørene, som nå er på plass ved kraftverket i Malaysia, har en utvendig diameter på 2,5 meter. Totalt var leveransen på 3330 meter rør, fordelt på seks rør på 555 meter hver. Rørene fra Stathelle er inntaksledningene for kjølevann for kraftanlegget til Sarawak Energy, som bygges av en av Kinas største entreprenører.

Fakta om kraftverket i Malaysia
Bintulu Combined Cycle Plant, med en samlet kapasitet på 317 MW, ble registrert i De forente nasjoner under ordningen Clean Development Management (CDM) 18. september 2010. CDM-ordningen er en del av Kyoto-protokollens miljøavtale og har som mål å oppmuntre til bærekraftig utvikling og redusere klimagassutslippene. Bintulu-anlegget er den største CDM-fabrikken i Malaysia. Kraftverket kal være ferdig i løpet av 2019.

Fakta om Pipelife Norge
Pipelife Norge er Norges største produsent og leverandør av rørsystem i plast. Bedriften er en del av Pipelife-konsernet som er blant Europas ledende produsenter av plastrør og tilhørende deler. Konsernet har fabrikker i 26 land. Rørene benyttes til vann, avløp, kabelbeskyttelse og elektriske husinstallasjoner. (Kilde: Pipelife).

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår