Philips til topps med LED

 
Philips til topps med LED
Philips går seirende ut av en stor amerikansk konkurranse for å erstatte vanlige lyskilder med energibesparende alternativer.

Philips går seirende ut av en stor amerikansk konkurranse for å erstatte vanlige lyskilder med energibesparende alternativer.

Det er det amerikanske energidepartementet som har kåret Philips Lighting Nord-Amerika til vinner av Bright Tomorrow Lighting Prize-konkurransen (L Prize), i kategorien for 60-watts utskiftbare lyskilder. Konkurransen utfordrer belysningsindustrien til å utvikle energibesparende lyskilder med høy ytelse, som skal spare amerikanske forbrukere og bedrifter for kostnader. USA kan spare 35 terrawattimer strøm årlig dersom alle vanlige 60-watts lyskilder blir erstattet med prisvinneren fra Philips. Dette tilsvarer 3,9 milliarder dollar og 20 millioner metriske tonn med karbonutslipp. 

Bidraget til konkurransen ble levert i 2009, etter 18 måneders krevede arbeid med testing. Det stilles strenge krav til ytelse, kvalitet, levetid, kostnader og tilgjengelighet i L Prize-konkurransen. 

 

- Vi så på L Prize-konkurransen som en mulighet til nyskapning og utvikling av et energieffektivt alternativ som stort sett har vært uendret i et århundre, sier Zia Eftekhar, administrerende direktør i Philips Lighting Nord-Amerika.

- At vi er det første og eneste selskapet som klarer å gjennomføre dette og ende opp med et produkt, understreker ikke bare vår satsing på innovasjon og kvalitet, men også vår evne til å bringe meningsfull og ledende teknologi på markedet, sier Eftekhar. 

Klar for videreutvikling

Konkurransen ble gjennomført for første gang i 2008. Den fokuserer på 60-watts lyskilden fordi denne er den mest brukte og representerer rundt halvparten av det amerikanske lyskildemarkedet. Innovasjon gjennom L Prize-konkurransen øker forbrukernes valgmuligheter og støtter energidepartementets arbeid med å redusere det armerikanske energiforbruket.  Som vinner mottar Philips ti millioner dollar i tillegg til ulike kampanjefordeler gjennom L Prize, og 31 samarbeidspartnere står nå klare til å promotere og videreutvikle det vinnende produktet. 

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår