Peterson bygger ny høyteknologisk bølgepappfabrikk

 
Peterson bygger ny høyteknologisk bølgepappfabrikkDet nye anlegget vil bli et flaggskip for Peterson, med fullt ut digitaliserte og integrerte løsninger som sikrer effektivitet, leveringssikkerhet og kortere leveringstider for kundene, skriver Peterson i en pressemelding. (Ill: Peterson).
Peterson, som er ledende innen emballasje i Norden, skal bygge Europas mest moderne bølgepappfabrikk i Halden. Anlegget skal stå ferdig høsten 2019.
Det nye anlegget er basert på «Greenfield»-tenkning, som innebærer at man starter fra null og bygger et anlegg basert på de mest oppdaterte teknologier.
Anlegget er planlagt å stå ferdig høsten 2019, og vil omfatte produksjonsanlegg, lager og distribusjonssentral. Dagens virksomhet i Sarpsborg sentrum vil da bli overført til det nye anlegget i nabokommunen.
 
Det nye anlegget vil bli et flaggskip for Peterson, med fullt ut digitaliserte og integrerte løsninger som sikrer effektivitet, leveringssikkerhet og kortere leveringstider for kundene. Med denne satsingen etablerer Peterson seg i det som kalles den fjerde industrielle revolusjon, der internett smelter sammen med virksomheters produksjon og produkter. Dermed kan produktene i større grad tilpasses den enkelte kundes behov, og fabrikken styres via digitale plattformer.
 
I prosjekteringen av det nye anlegget har Peterson startet med helt nye kort, og alt produksjonsutstyr vil bli fullstendig fornyet. Ferdige produkter vil bli lagret på, og distribuert fra, et nytt, datastyrt lager. Totalt sett vil det nye anlegget gi store konkurransefordeler med hensyn til pålitelighet og leveringstider. Den totale produksjonskapasitet vil øke betydelig.
 
- Peterson har en lang historie i Østfold-regionen, og derfor er vi veldig fornøyd med at dette nye anlegget blir bygget her. Når anlegget står klart vil det også gi våre kunder konkurransefortrinn gjennom høyere kvalitet og service fra oss som strategisk samarbeidspartner. Nå gleder vi oss virkelig til å ta det nye anlegget i bruk, sier Dan Johannessen, administrerende direktør i Peterson, i en pressemelding.
 
Langsiktig visjon og strategi
Denne nye fabrikken er et resultat av det investeringsprogram som ble vedtatt for to år siden da VPK Packaging Group og Klingele kjøpte Peterson. Den store investeringen i Halden bekrefter aksjonærenes langsiktige visjon og strategi for selskapet, noe som også understøttes av Peterson deltakelse i Blue Box Partners, som gir tilgang til et slagkraftig europeisk emballasjenettverk.
 
- Det nye anlegget i Halden vil befeste Petersons posisjon som en markedsledende aktør i Norden. Samtidig får vi et godt utgangspunkt for å være i førersetet i den fjerde industrielle revolusjon, gjennom bruk av innovative, digitale og integrerte løsninger. I sum vil dette sikre våre kunder de beste produkter og leveranser i fremtiden , sier Dan Johannessen.
 
Peterson er et uavhengig skandinavisk emballasjeselskap, eid av VPK Packaging Group og Klingele, to familieeide emballasjeprodusenter, som deler en langsiktig visjon og strategi for bærekraftige emballasjeløsninger. Peterson har over 600 ansatte i Skandinavia, og en omsetning på rundt 160 millioner Euro. Selskapet har produksjonsanlegg i Sarpsborg og Sykkylven i Norge, Norrköping og Bäckefors i Sverige og Randers i Danmark. Petersons produkter inkluderer bølgepappemballasje, displayløsninger samt pakkemaskiner. Hovedmarkeder er innenfor forbruksvarer, mat og drikkevarer, industri og e-handel.
 
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår