Peikko fikk Markbydgen-avtale

 
Peikko fikk Markbydgen-avtale
Peikko Group´s Svenske datterselskap, Peikko Sverige AB har fått tilliten til å leverer gravitasjonsfundamenter til Markbygden Ett-prosjektet, vindparken er lokalisert vest for svenske Piteå.

Peikko leverer komplett armeringspakke som blant annet inneholder MODIX® -et spesial armeringskoplingsystem, PSB® - en spesialtype skjærarmering, til de første16 fundamentene. Peikko er også ansvarlig for å utføre teknisk design av vindturbinfundamentene. Leveransene er planlagt å til å være i slutten av 2017, og den første delen av vindparken planlegges å settes i drift mot slutten av 2019.

Markbyden Vindpark bygges ut i tre etapper, med totalt 179 vindturbiner med 650MW installert effekt når prosjektet ferdigstilles mot slutten av 2019. Det foreligger planer for totalt 1101 vindturbiner i Markbygden for totalt 1101 vindturbiner, som være den største vindparken i Europa når området er ferdig utbygget.

Utvikler er SVEVIND AB. NCC Sverige er hovedentreprenør med ansvar for bl.a infrastruktur och byggingen av vindturbinfundamentene. General Electrics leverer 179 stk GE 3.6-137 turbiner, tårnhøyden er på 131 meter.

- På tross av en snever tidsplan, har Peikkos Wind Team levert en komplett løsning bestående av både fundamentdesign og materialleveranse. Peikko med sin proffesjonelle holdning har virkelig imponert oss, sier Nils Petterson, Assisting Project Manager, NCC Sverige AB.

- Peikko er for tiden Nordens ledende tilbyder av teknologiske fundamentløsninger til landbaserte vindturbiner. Vi er stolte over å kunne styrke vår posisjon i Sverige, ved å være med i prosjektet Markbygden Vindpark. Kostnadseffektiviteten til Peikkos gravitasjonsfundamenter, er resultatet fra det å benytte materialeffektive spesialløsninger, som forenkler byggeprosess og reduserer byggetid, sier Topi Paananen, CEO Peikko Group Corperation.

Peikko’s onshore wind turbine foundation systems baseres på mere enn 50års erfaring med produksjon av forankringsløsninger til betongkonstruksjoner. Ny teknologi for optimalisering av design og forankringsteknikk er utviklet for en effektivere designprosess og med fokus på kvalitet. Turbinfundamenter bygges rasjonelt ved bruk av et integrert montasjesystem, -og optimaliserte forankringsprodukter bidrar til å trygge vindparkinvesteringen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle