Peab styrker seg i Norden

 
Peab styrker seg i NordenIllustrasjonsfoto Peab Asfalt. Foto: Bert Leandersson.
1. april fikk Peab 1 700 nye medarbeidere gjennom oppkjøpet av finske YITs asfalt-, pukk- og grusvirksomhet i Norden. Dermed utvider Peab sin virksomhet i Norge og Finland.

Gjennom asfaltvirksomheten blir også Danmark et nytt land i Peab-konsernet.

I tillegg til lokal tilstedeværelse på flere steder over hele Norden og 1 700 nye medarbeidere, øker produksjonskapasiteten med 63 asfaltverk og cirka 200 grustak.

Nærheten til kundene, med fire forretningsområder som samarbeider, gir god samhandling, raske leveranser og redusert transport, skriver de i en pressemelding.

YITs virksomhet blir integrert i Peab-selskapene Peab Asfalt og Swerock. For Peab Asfalt betyr dette at virksomheten nå blir etablert i Finland og Danmark.

− Gjennom vår lokale tilstedeværelse på mange forskjellige steder i fire nordiske land, vil vi med vår størrelse, styrke og kompetanse, bli en ledende asfaltaktør. Kjøpet gir fantastiske muligheter for synergieffekter og utvikling, både innenfor produksjon, legging og gjenvinning av asfalt. For eksempel ønsker vi å jobbe med ECO-asfalt i alle landene, sier Håkan Jacobsson, administrerende direktør i Peab Asfalt i meldingen.

− Sammen skaper vi forutsetninger for at Peab kan samarbeide tett med kunder og samarbeidspartnere over hele Norden. Gjennom kompetente medarbeidere og strategisk beliggende grustak, får vi muligheten til å utvikle Peab og Swerock, med et fortsatt sterkt fokus på bærekraft. Mye energi vil legges i å videreutvikle våre segmenter Pukk og Grus, Betong, Transport og Maskin samt Gjenvinning, med et mål om å bli ledende i Norden. Nå gleder vi oss til å ønske våre nye medarbeidere velkommen, sier Håkan Wifvesson, administrerende direktør i Swerock i meldingen.

Peab er et av Nordens ledende bygg- og anleggsselskaper med cirka 14 000 ansatte og en årlig omsetning på cirka 54 milliarder svenske kroner. Konsernet har strategisk plasserte kontorer i Sverige, Norge og Finland. Hovedkontoret ligger i Förslöv i Skåne i Sverige. Aksjen er børsnotert ved NASDAQ Stockholm. I Norge har Peab 1500 medarbeidere og en årlig omsetning på 6 milliarder kroner.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår