Peab rehabiliterer UiT i Narvik

 
Peab rehabiliterer UiT i NarvikIllustrasjon: RATIO arkitekter
Peab Bjørn Bygg har signert kontrakt med Statsbygg om rehabilitering og ombygging av Universitetet i Tromsø, avdeling Narvik.

Oppdraget er en totalentreprise med en kontraktssum på 132 millioner kroner eks. mva. Prosjektet har oppstart i april 2019 og skal overleveres i juni 2020, med prøvedrift til midten av desember.

− Prosjektet er av stor betydning for vår avdeling og virksomhet i Narvik. Vi er veldig glad i å drive med prosjekter innen utdanningssektoren, og det er ekstra givende å drive byggeprosjekt der fremtidens byggingeniører utdannes, sier distriktssjef Bård Hansen i Peab Bjørn Bygg i en pressemelding.

Bygger om og fornyer

Narvikavdelingen av Universitetet i Tromsø har bygningsmasse som er utført i to byggetrinn. Et byggetrinn er fra 1969 og et annet fra 1997. Nå skal det eldste bygget, som er på tre etasjer, rehabiliteres og bygges om. I tillegg skal tilgrensende arealer fra det nyeste bygget ombygges og oppgraderes. I hovedsak gjelder dette servicesenter, kantine og glassgård.

− Kunnskapsdepartementet har nå stort fokus på å oppgradere universitetsbygg til fremtidens undervisningsformer og til å gjøre byggene mer attraktive for studentene. Dette prosjektet er et eksempel på dette, og vi gleder oss til å kunne ta fatt på oppdraget sammen med Peab Bjørn Bygg, sier Johan Borud, Statsbyggs prosjektleder.

Fasadene blir oppgradert

Omfanget av rehabiliteringen og ombyggingen i det eldste bygget utgjør rundt 7000 kvadratmeter. I tillegg skal det bygges en mesanin på 207 kvadratmeter i maskinhallen, som er i bygget fra 1997.

− Vi skal også renovere samtlige fasader på bygget fra 1969 og fasaden rundt kantinen. Fasadene utgjør om lag 4000 kvadratmeter totalt, opplyser Hansen.

Arkitekt er RATIO arkitekter.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår