Peab moderniserer boligblokk i Tromsø

 
Peab moderniserer boligblokk i TromsøIllustrasjon: Steinsvik Arkitektkontor
For en kontraktssum på 52 millioner kroner eks. mva. skal Peab Bjørn Bygg modernisere og utvide en boligblokk i Rødhettestien 5 i Tromsø. Byggherre er Rødhettestien borettslag.

Blokka ligger et steinkast unna Universitetssykehuset i Nord-Norge, og ble i 1975 oppført som boliger for sykehusansatte. Den omtales fortsatt som en av «sykehusblokkene» i Tromsø. I dag består den av 33 små tomromsleiligheter og fire hybler. Det er ikke heis i blokka.

− Vi skal oppgradere alle boenhetene til dagens standard med hensyn til ventilasjon og isolering. I tillegg skal vi renovere fasaden og bygge nye balkonger. Nytt trapp- og heishus skal også på plass, forteller prosjektsjef Tom Roger Jensen i Peab Bjørn Bygg.

To nye passivhusetasjer
På toppen av dagens boligblokk blir det bygget to helt nye etasjer. Der blir det totalt 16 leiligheter. Påbygget bygges etter passivhusstandard.

− Dette er et spennende prosjekt, som gir oss som totalentreprenør nyttig erfaring innen renovering av eksisterende blokkbebyggelse med de utfordringene det innebærer, sier Jensen.

Ferdig høsten 2018
Prosjektet er tegnet av Steinsvik Arkitektkontor. Byggprosjekter starter nå og skal ferdigstilles høsten 2018.

− Når vi er ferdige vil Rødhettestien borettslag kunne tilby boliger med samme høye kvalitet som nybygde boliger har i dag, fastslår Tom Roger Jensen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle