Peab kjøper boligprosjekt i Ålesund

 
Peab kjøper boligprosjekt i ÅlesundBorgundfjordvegen 70. Illustrasjon: Peab
Den 4. februar kjøpte Peab Eiendomsutvikling Nord AS 100% av aksjene i selskapet Erik Foss AS i Ålesund. Selskapet eier til sammen ca. 13.000 kvadratmeter eiendom i Borgundfjordvegen 70, rett i nærheten av Moa-området.

Eiendommene er regulert til boligformål gjennom en ny nyere reguleringsplan. Reguleringsplanen tilsier ca. 9700 m2 BRA-S bolig, som betyr rundt 90-100 leiligheter fordelt på 3 bygninger. Prosjektet ligger utrolig fint til i sjøkanten, med fantastisk utsikt mot Borgundfjorden.

− Vår strategi er å vokse som eiendomsutvikler både på Vestlandet generelt og Sunnmøre spesielt. Derfor er vi veldig fornøyde med at vi nå har overtatt dette prosjektet fra Erik Foss, sier administrerende direktør i Peab Eiendomsutvikling Nord, Stig T. Johnsen i en pressemelding.

Fantastisk beliggenhet
Johnsen har stor tro på fortsatt god vekst i regionen. Han ser svært positivt på dette prosjektets beliggenhet og utviklingspotensial, med fantastisk utsikt og nærhet til sentrale funksjoner rundt Moa-området.

− Vi kommer til å starte opp med å videreutvikle prosjektet innenfor rammene av reguleringsplanen, og vil blant annet fremover fokusere nærmere på hvilke målgrupper som kan være aktuelle for dette prosjektet. Vi har en del spennende tanker om det, og ser for oss å lansere prosjektet i markedet mot slutten av 2020 eller i starten av 2021, sier han.

Peab K. Nordang totalentreprenør
Peab som konsern er vel etablert i regionen gjennom entreprenørselskapet Peab K. Nordang, som vil bli sentralt i videreutviklingen av prosjektet.

− Peab K. Nordang vil også være totalentreprenør for utbyggingen, som er forventet å starte i andre kvartal 2021, avslutter Stig T. Johnsen.

Fakta:

  • Prosjektnavn: Borgundfjordvegen 70
  • Byggherre: Peab Eiendomsutvikling Nord
  • Størrelse: 9700 m2 BRA-S, ca. 15.000 m2 BTA
  • Antall leiligheter: Ca. 90-100
  • Prosjektvolum salgsinntekt: Ca. 450 MNOK
  • Prosjektvolum entreprisekost: Ca. 300 MNOK inkl. mva
  • Byggestart: 2. kvartal 2021
  • Ferdigstillelse: 2023
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår