Peab bygger ut sykehus i Bærum

 
Peab bygger ut sykehus i BærumMartina Hansens Hospital, ny sykehusfløy til venstre i illustrasjonen. (Ill: Ratio Arkitekter).
For en kontraktssum på 192 millioner kroner skal Peab bygge en helt ny sykehusfløy på Martina Hansens Hospital i Bærum. Den nye sykehusfløyen bygges i sju etasjer og blir på totalt 5000 kvadratmeter.
Bygget skal integreres med dagens sykehusbygg, og prosjektet omfatter også noe ombygging i eksisterende bygg. Oppdraget er en generalentreprise, og byggherre er Stiftelsen Martina Hansens Hospital.
Peab har bygget mye for helsesektoren opp gjennom årene, og vi synes denne typen prosjekter er både utfordrende og givende, sier administrerende direktør John Ivar Mejlænder-Larsen i Peab i en pressemelding.
 
Godt nytt for pasientene
Martina Hansens Hospital er et privat-ideelt spesialistsykehus innen ortopedisk kirurgi, revmatologi og revmakirurgi. Nybygget vil gi nye undersøkelsesrom, ny sterilsentral, nytt lager, ny operasjonsstue og nye sengerom. For pasientene betyr det at sykehuset fortsatt kan opprettholde korte ventetider.
− Vi ser nå frem til byggestart av nyfløyen som vil styrke tilbudet til våre pasienter og bidra til en enda bedre arbeidsplass for våre ansatte, sier administrerende direktør Per Skaugen Bleikelia på vegne av Stiftelsen Martina Hansens Hospital.
Sykehuset holder åpent
Peabs oppdrag omfatter også tekniske arbeider i grunnen (VA og el), et nytt mindre aggregatbygg for nødstrøm og komplettering av utomhusområder. I tillegg skal Peab tilrettelegge med tiltak for sykehusets drift på utomhusområdene i byggefasen. 
− Sykehuset skal være i drift i hele byggefasen. For oss blir det derfor svært viktig med god planlegging, tilrettelegging og koordinerte tiltak i og mellom prosjekt og sykehus, understreker distriktssjef Flemming Braathen i Peab.
 
Skal stå ferdig i 2020
Prosjektet har oppstart i mai 2018. Nybygget oppføres i plasstøpt betong, med teglfasade tilpasset eksisterende vernet bygning. I tillegg til hver etasjes hovedfunksjoner skal Peab bygge oppholdsrom, desinfeksjonsrom, medisinrom, arbeidsstasjoner, kontorer, møte/pauserom og venteområder. 
− Vi gleder oss til å komme i gang på byggeplassen, og til å overlevere en flott ny sykehusfløy i august 2020, sier Peabs prosjektleder Mads Steiro Nylund.
Nybygget vil få følgende hovedfunksjoner:
Etasje U2: Teknikk 
Etasje U1: Sterilsentral, matmottak, avfallsfasiliteter og 
Etasje 1: Poliklinikk med undersøkelsesrom og skallareal for ytterligere fem undersøkelsesrom, samt kontor og medisinrom 
Etasje 2: Skallareal for røntgen, gjennomlysning og areal forberedt for MR 
Etasje 3: Sengeområde/sengerom og kontaktsmitteisolat og skallareal for ytterligere tre sengerom 
Etasje 4: Operasjonsstue med mottak, innledning og blokaderom, sterilt lager/lager og skallareal for to operasjonsstuer 
Etasje 5: Teknikk 
 
Prosjekteringsgruppen omfatter Ratio Arkitekter og Norconsult. Byggherrens prosjektleder er Bjørn Hillestad Christensen.
 
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår