Peab bygger nye Vaksdal skule

 
Peab bygger nye Vaksdal skuleBildet: Slik blir nye Vaksdal skule. Illustrasjon: Holon Arkitektur.
AKTUELLE PROSJEKTER: Vaksdal kommune valgte Peab K. Nordang som totalentreprenør for nye Vaksdal skule i Vestland fylke. Kontrakten har en verdi på 62,7 millioner kroner.

Av Bjørn Laberg

Nye Vaksdal skule skal oppføres på samme tomt som eksisterende skole. Peabs kontrakt omfatter riving av eksisterende bygningsmasse inkludert nærliggende boliger, prosjektering og bygging av ny skole med tilhørende uteområde.

– Dette er Peabs aller første byggprosjekt i Bergensregionen. Vi er veldig glade for å komme skikkelig i gang med vår virksomhet her. At det er en skole vi skal bygge først er positivt. Å jobbe med prosjekter som vi vet betyr mye for både store og små i lokalsamfunnet er ekstra givende, sier distriktssjef Håvard Tjore i Peab K. Nordang.

Oppstart på byggeplassen skjer i nå i november, og overlevering er planlagt til mai 2022. Det betyr at skolen skal kunne tas i bruk til skolestart etter sommeren 2022.

— Dette kommer til å bli en fin og moderne skole, med et stort uteområde rundt som er godt tilrettelagt for lek og aktiviteter, sier prosjektleder Anthon Brudvik i Peab K. Nordang.

Byggeplassen ligger midt inne i et boligområde, og prosjektlederen forteller at de har jobbet mye med planlegging av sikkerhetstiltak i forbindelse med utbyggingen.

– Helse, miljø og sikkerhet står øverst på agendaen hver dag i et byggeprosjekt. Strenge sikkerhetsrutiner og daglig oppfølging er det eneste som gjelder. Vårt ansvar er både å ivareta sikkerheten til dem som ferdes rundt byggeplassen, og å sikre en trygg arbeidsdag for dem som jobber på prosjektet, sier Brudvik.

Han understreker at det er én gruppe myke trafikanter de må ta spesielt hensyn til.

– Mange barn vil gå forbi byggeplassen på vei til og fra skolen. Det krever ekstra oppmerksomhet og tiltak fra vår side. Solid inngjerding av hele byggeplassen og tydelig skilting er blant tiltakene. Vi har også sendt ut et informasjonsskriv til naboene i området, forteller Brudvik.

Fakta

Nye Vaksdal skule
Totalentreprenør: Peab K. Nordang
Byggherre: Vaksdal kommune
Kontraktssum: 62,7 MNOK eks. mva.
Byggetid: 2020-2022
Areal: 1818 kvadratmeter BRA
Arkitekt: Holon Arkitektur

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

Last også ned vår rapport: Trendrapport 2020 - Analyse av byggebransjen basert på de ferskeste tallene.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår