Overvåker bygging av ny bru over Trysfjorden

 
Overvåker bygging av ny bru over TrysfjordenFra terrengnivå og ned til 20–25 meter under bakken er det installert måleinstrumenter som varsler om eventuelle bevegelser i grunnen. (Foto: Cautus Geo ).
Cautus Geo overvåker grunnen under bygging av den nye brua over Trysfjorden. Cautus Web analyserer fortløpende data fra grunnen under de nye brufundamentene.

Trysfjordbrua blir en av fire lengre bruer på den nye E39 mellom Kristiansand og Mandal. Brua blir 534 meter lang og får en seilingshøyde på 60 meter. Den blir et landemerke og en klar forbedring for trafikantene som skal slippe den lange veien rundt Trysfjorden og den krevende Trybakken på vinterstid. Det forteller Cautus Geo i en pressemelding.

Skal overvåke i fire år

Byggingen av brua er startet. Cautus Geo installerte utstyr i oktober. I fire år skal utstyret overvåke eventuelle bevegelser dypt nede i fjellgrunnen.

Instrumentene er installert fra bakkenivå og ned til dybder på 20–25 meter, der fundamenteringene for Trysfjordbrua etableres. Norconsult har stått for prosjekteringen av nye E39 fra Kristiansand-vest til Mandal-øst.

-Det er ikke spesielt utfordrende grunnforhold, men eventuelle bevegelser under fundamentene som står i vannkanten på begge sider av fjorden, vil være kritisk. Vi vil ha dokumentasjon og trygghet. Om det mot formodning skjer noe i grunnen, vil vi ha varsling umiddelbart, sier geolog Øyvind Dammyr i Norconsult i meldingen.

AF Gruppen har totalentreprisen på prosjektet. Byggherre er Nye Veier. Prislappen er 4,7 milliarder kroner, eks mva.

Nye E39 fra Kristiansand til Mandal blir på nær to mil. Den får fire felts motorvei for 110 kilometer timen. Høsten 2022 skal veien åpnes for normal trafikk. Da er det bygget tre planfrie kryss, fem tunneler og fire lengre bruer.

Utstyr for overvåking:

To SAAV borhullsinklinometer.

Cambell cr 800 datalogger med trådløs kommunikasjo.

Cautus Web for analyse og visning av data.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår