Overflatebehandling med zink

 
Overflatebehandling med zinkProduktsjef Marie Sand hos Würth oppfordrer fagfolk til å velge riktig kvalitet når det gjelder overflatebeskyttelse.
Overflatebeskyttelse gjøres først og fremst for å forhindre korrosjon. Bart metall vil begynne å ruste eller korrodere hvis det blir utsatt for luftfuktighet og annen ytre påvirkning. For å forhindre korrosjon må man beskytte metallet, og her er det mange muligheter, også for å gå seg vill.

Overflatebehandling kan gjøres på flere måter, blant annet med grunning og påfølgende lakkering/maling eller en zinkbehandling. Fordelen med en zinkbehandling er at den er enkel i bruk, zinken trenger ikke overmales og gir en god beskyttelse mot korrosjon kan vi lese i en pressemelding.
Jo mer zinkholdig et produkt er- jo bedre rustbeskyttelse har produktet.

Zinkspray
Würth har mange produkter innen kjemi på programmet. Når det gjelder overflatebehandling er Zinkspray Perfect og Lys Perfekt er eksempler på produkter som benyttes både til vedlikehold og beskyttelse mot korrosjon.

Beskytter
Perfekt-serien inneholder sink som er en meget god korrosjonsbeskyttelse for metall.
Hvis overflaten er skadet, ofrer sink belegget seg selv (offeranode) og beskytter dermed metallet mot rust, fordi sink er det minst edle av disse metallene derfor angripes det i stedet for metallet.

Motstandsdyktig
Dette medfører at overflaten blir mer motstandsdyktig mot mekanisk slitasje og mot skader i belegget, metallet får en vedlikeholdsfri korrosjonsbeskyttelse.
Zink er et vidundermiddel for overflater som kan korrodere. Man legger et beskyttende lag over metallet, og skulle det komme en ripe, trer zinkens reparerende egenskaper inn. Zinkspray av høy kvalitet bør naturlig nok finnes i ethvert bilverksted, mekanisk industri eller på byggeplassen.

Fakta
Zinken trenger ikke å overmales, den kan brukes på lett korroderte overflater og renner ikke på loddrette flater.
Zinksprayen i Perfekt-serien har regulerbare dyser som justerer bredden og mengden av zinkspray.
Zinkspray, lys Perfect ser ut som varmforsinket stål, og inneholder 98,5% ren sink.
Zinkspray Perfekt har ett høyere innehold av zink og tåler mer aggressive miljøer. Her er det hele 99 % sink, fargen er noe mørkere enn Zinkspray, lys.
Zinkbehandlede overflater kan med hell overmales/sprayes – men det finnes også en annen løsning.

Kjapp Quattro
Würth har en serie med spraylakk, ved navnet Quattro. Her får man grunning, lakk og korrosjonsbeskyttelse i samme boks. Dette er lakk som både ser bra ut og beskytter godt. Produktet er veldig bra og finnes i sort silkeglans og ”Container-blå”. Denne kan overlakkeres med alle kjente lakksystemer, men er først og fremst et serviceprodukt hvor man får jobben gjort kjapt. Man sparer tid. Quattro gir hurtig og enkelt et profesjonelt godt resultat. Dette er et produkt som bør finnes for hånden hos alt fra bilverksteder, via mekanisk industri, til shipping, landbruk og byggsektoren.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår