Otovo og Solar utvider partneravtale til Sverige

 
Otovo og Solar utvider partneravtale til SverigeSolar Sverige, her ved administrerende direktør Anders Koppel, og Otovo, ved Andreas Bentzen, inngår samarbeid for å få ned prisene på solceller i Sverige.
Otovo og Solar utvider innkjøps- og logistikksamarbeidet de har hatt i Norge til Sverige. Sammen vil de satse på videre vekst i Skandinavia.

Otovo og Solars norske virksomheter har samarbeidet om innkjøp og leveranser av solenergimateriell siden juni i år. Nå utvides samarbeidet til Sverige, der begge selskapene har egne datterselskaper.

- Vi gjør dette for å forbedre vilkår og servicenivået for forbrukerne og de mange montørene vi samarbeider med i Norge og Sverige. Solar er et selskap med stor kompetanse innen innkjøp, lagerhold, logistikk, og kundebehandling, sier administrerende direktør i Otovo, Andreas Thorsheim, i en pressemelding.

Hele Skandinavia

Otovo er en av de største og den hurtigst voksende av de skandinaviske solcelleaktørene for privatmarkedet. Selskapet driver ehandel av solceller og drifter et nettverk av montørselskaper i Norge og Sverige.

Solar er et dansk elektrogrossist- og logistikkonsern med virksomhet innen el-installasjon, VVS, industri og offshore med mer. Konsernet har 3.000 ansatte og fører over 200.000 varer.

- Solar har vært aktive innen solcellemarkedet i Danmark og Nederland i flere år. Vi har hatt en meget god utvikling innen dette markedet i Norge etter at vi inngikk et strategisk samarbeid med Otovo. Det var derfor et naturlig valg å utvide dette samarbeidet med den ledende leverandøren av solcelleanlegg til privatmarkedet, sier Thomas Skovli, som i Solar har rollen som direktør for forretningsutvikling og spesialsalg.

Voksende markeder

I tillegg til logistikkløsninger vil Solar levere solcelleutstyr til bedriftsmarkedet i begge land. Avtalene i Norge og Sverige dekker solcellepaneler, solcelletakstein, invertere, festemateriell og forbruksmateriell.

- Vi har stor tro på videre vekst i solcellemarkedet og vil ta en posisjon også i Sverige. Otovo er en spennende og naturlig samarbeidspartner for oss i denne satsningen, sier Anders Koppel, VD i Solar Sverige AB.

Otovo gjennomførte en emisjon på 6 millioner euro i 2017 for å gå inn i Sverige og har vært aktive 2018.

- Nå skal vi skape Skandinavias ledende kompetansesenter innen leveranse av solceller og Sunstyle soltak. Vi har tro på at vi kan få det samlede markedet til å vokse fortere og samtidig utvikle våre individuelle posisjoner, sier Thorsheim.

Otovo og Solar vil jobbe for å utvide antall aktive installatører de samarbeider med i begge land i takt med at etterspørselen i markedene vokser.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår