Optimera med ny storkontrakt

 
Optimera med ny storkontraktF.v.: Ole Jakob Nes i Veidekke Entreprenør, Thomas Schøyen og Morten Thue i Optimera, og Steinar Andersen i Veidekke Entreprenør ved boligprosjektet Teieparken i Tønsberg.
Optimera har vært hovedleverandør av trelast og byggevarer til Veidekke siden 2011. Nylig ble avtalen forlenget med to pluss to nye år.

– Sterkt miljøfokus, smart logistikk og kapasitet var avgjørende etter en lang anbudsprosess, sier innkjøpssjef i Veidekke, Ole Jakob Nes i en pressemelding.

Optimera vil i henhold til avtalen stå for om lag 80 prosent av leveransene til Veidekke i Norge. Kontrakten har en totalverdi på rundt 1 milliard kroner for to pluss to år, og gjør at Veidekke er byggevarekjedens største entreprenørkunde.

Møter strenge miljøkrav
Blant evalueringskriteriene har miljøhensyn gått fra å være «kjekt å ha med», til å være forretningskritisk når anbud skal leveres.

– Kravene til miljø og bærekraft blir strengere og strengere hver dag. Veidekke ønsker å være ledende på miljø i vår bransje, og sammen med våre leverandører har vi allerede kommet langt i å tilby miljøvennlige løsninger. Vi jobber for å kontinuerlig ligge i forkant av utviklingen, og ser at vårt standpunkt om å støtte Paris-avtalen har gitt oss konkurransekraft, sier Nes.

– Våre kunder etterspør i stadig større grad bygg og anlegg med høye miljøkvaliteter. Optimeras innsikt i BREEAM-krav, levering av produktdokumentasjon og salg av produkter som støtter opp under disse kravene er avgjørende for oss. At Optimeras sine lastebiler kjører på biodrivstoff og har elektriske kraner er en stor fordel da vi ønsker å tilby fossilfrie bygg- og anleggsprosjekter, fortsetter han.

Et langt og godt samarbeid
Flere leverandører var med i konkurransen om avtalen, og etter grundige og omfattende forhandlinger ble Veidekke og Optimera enige om en avtale som gjelder for Veidekke med datterselskaper i Norge. Avtalen som nå forlenges startet i 2011, og siden den gang har bygg og anlegg sett stadig økende etterspørsel etter produkter og tjenester som reduserer karbonfotavtrykket i prosjekter.

– Vi har et langt og vellykket samarbeid bak oss, hvor vi har vokst og utviklet oss sammen. Vi har opplevd en revolusjonerende utvikling, med gradvis innføring av strengere bransjekrav som har utfordret både Veidekke og Optimera. Vi satser bevisst på å være ledende byggevareleverandør på miljøkrav, og denne avtalen med en stor aktør som kjenner oss så godt er beviset på at vi gjør ting riktig, sier salgsdirektør i Optimera, Thomas Schøyen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår