Optimera Byggsystemer satser stort på innlandet

 
Optimera Byggsystemer satser stort på innlandet– Den økende etterspørselen i markedet gjør at vi må øke kapasiteten vår. Vi har derfor kjøpt Spenncons betongelementfabrikk, like nord for Hamar, sier Stene Bergsløkken, direktør Byggsystemer i Optimera.
Prefabrikkerte løsninger for oppføring av bygg tar stadig andeler fra tradisjonell byggemetode. Optimera, som er den største produsenten og leverandøren av disse løsningene, investerer nå rundt 100 millioner for å løfte tilbudet ytterligere. Kilde: Optimera

Optimera er en totalleverandør av varer, løsninger og tjenester til byggmestere, huskjeder og entreprenører. En viktig og stor satsing mot disse kundene er produksjon og leveranse av konstruksjonspakker, elementer, takstoler, bjelkelag og taksperrer, som går under betegnelsen prefab.

Sterk vekst
Optimera har i dag seks produksjonsanlegg for prefab, som samlet omsetter for 360 millioner kroner i året. Det har vært en sterk vekst i etterspørselen etter elementer, hvor det tidvis har vært utfordringer med å dekke etterspørselen etter våre produkter.

– Den økende etterspørselen i markedet gjør at vi må øke kapasiteten vår. Vi har derfor kjøpt Spenncons betongelementfabrikk, like nord for Hamar, sier Stene Bergsløkken, direktør Byggsystemer i Optimera.

– Vi investerer rundt 100 millioner kroner i maskiner, ombygging og utvidelse av fabrikken. Dette blir et topp moderne produksjonsanlegg på rundt 9000 kvadratmeter på en tomt på 45 mål. I tillegg til elementer vil det produseres takstoler og konstruksjonspakker. Når anlegget står ferdig og går for full maskin estimerer vi en produksjonsverdi på over 200 millioner kroner i året, fortsetter Bergsløkken.

Den første produksjonen i anlegget blir i slutten av inneværende år. Full produksjon estimeres i andre kvartal i 2020.

Lokale og nasjonale ringvirkninger
En fabrikk av denne dimensjonen og med denne type produksjon vil gi ringvirkninger både lokalt og nasjonalt.

– Lokalt handler det om næringsvekst og sysselsetting. Vi eier i dag en takstolprodusent på Ilseng øst for Hamar med rundt 20 ansatte. Ansatte og produksjon blir med over i ny fabrikk. Ved ferdigstillelse og full produksjon regner vi med å ha rundt 80 ansatte på Hamar, både produksjonsarbeidere og ingeniører, sier Bergsløkken.

I nasjonal sammenheng er prefab som byggemetode interessant. Det handler om standardisering og effektivisering som gir miljøgevinster.

– Vi utnytter materialer maksimalt, som betyr minimalt med svinn i produksjon og minimalt med avfall ute på byggeplass. Tid og kostnader på reising av bygg blir vesentlig redusert. Du får også tett bygg raskere, og unngår dermed fukt i konstruksjonen, sier Bergsløkken.

Hovedmarked mellom Oslo og Trondheim
Hamar er et strategisk viktig knutepunkt i innlandet. Fra anlegget på Hamar skal Optimera betjene markedet fra Oslo til Trondheim, samt de sørlige fjellområdene.

– I tillegg til beliggenhet har Hamar et faglig tungt miljø innen bygg, spesielt med fokus på bruk av trevirke. Dette passer oss som hånd i hanske, avslutter Bergsløkken.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår