Oppgraderer Stabekk stasjon

 
Oppgraderer Stabekk stasjonStabekk stasjon skal få bedre tilrettelegging. (Illustrasjon: Jernbaneverket Utbygging)
Implenia skal oppgradere Stabekk stasjon, som skal bli tilgjengelig også for personer med nedsatt funksjonsevne.

Implenia skal oppgradere Stabekk stasjon, som skal bli tilgjengelig også for personer med nedsatt funksjonsevne. 

Implenia har signert en kontrakt med Jernbaneverket utbygging for de bygg- og anleggstekniske arbeidene på Stabekk stasjon.

Per i dag er stasjonen ikke tilrettelagt for personer med nedsatt funksjonsevne. Togene betjenes bare fra mellomplattformen, trappene til gangkulverten er bratte, og det er ikke tilknyttet heis til plattformen. Det er i tillegg skader på kulvert og bygning på plattform og dårlig drenering og belysning i kulverten. I forbindelse med at Drammensbanen mellom Lysaker og Sandvika er stengt for togtrafikk for å oppgradere strekningen, ønsker Jernbaneverket å utnytte stengeperioden til å utføre tiltak også på Stabekk stasjon.

Varme i plattformen

Den eksisterende gangkulverten skal delvis rives og fylles igjen. Ny gangkulvert skal etableres rett øst for den eksisterende, med dreneringsanlegg som kobles til offentlige kummer. Dagens plattform skal rives og bygges ny med en høyde på 76 cm, inklusive føringsveier, fundamenter og møblering. Det skal etableres nye trapper opp til midtplattform og hver side av sporene, samt heis til stasjonssiden og til midtplattform. I plattformen skal det etableres varme basert på geometrisk energi. Energibrønnene skal bores på parkeringsplassen sør for sporene, og varmepumpen etableres i eget teknisk rom i kulverten.

Tilbudssummen er på 59,5 millioner kroner, og arbeidene starter i mars i år. Etter planen skal arbeidene ferdigstilles i mai 2015.

- Prosjektet passer meget godt inn i Implenias satsing på jernbanerelaterte prosjekter. Implenia ser frem til gjennomføring av dette prosjektet, skriver selskapet i en pressemelding.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår