​Oppgang i boligprisene i første kvartal

 
​Oppgang i boligprisene i første kvartalFoto: Solfrid Sande
Rapport for første kvartal 2019 viser et velfungerende boligmarked og en prisoppgang i de fleste områder som normalt for kvartalet melder Eiendom Norge.

Sterkest vekst i første kvartal hadde Kongsvinger, Lillehammer og Vefsn med en oppgang på henholdsvis 4,5, 4,2 og 4,1 prosent. Svakest utvikling hadde Stavanger Sør med en nedgang på 0,6 prosent.

Eiendom Norge utgir i dag boligprisstatistikk for første kvartal 2019 i syv regionsrapporter, henholdsvis Viken m/Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder og Rogaland, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.

Regionsrapportene med oversikt over boligprisutviklingen i bydeler i de store byene og mange norske kommuner er nå tilgjengelig på eiendomnorge.no.

- Utviklingen i boligmarkedet så langt i 2019 har vært stabil og kjennetegnet av stor aktivitet og moderat boligprisutvikling i de fleste delene av landet, sier kommunikasjonssjef Erik Lundesgaard i Eiendom Norge i en pressemelding.

Sterkest 4 kvartalsvekst ved utgangen av første kvartal har Distriktene i Aust-Agder (8,7 prosent), Holmestrand (7,6 prosent) og Alta (7,4 prosent).

Svakest 4 kvartalsutvikling har Sola og Randeberg (-1,3 prosent), Molde (-1,2 prosent) og Hå, Klepp og Time, samt Stange (begge - 0,5 prosent).

- Første kvartal 2019 starter der 2018 sluttet med en moderat boligprisutvikling, noe som er positivt gitt de store svingningene vi har sett i boligmarkedet de siste årene i mange områder i Norge, avslutter Lundesgaard.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår