Ønsker innspil til neste NTP

 
Ønsker innspil til neste NTPBildet: - Nå vil jeg høre fra næringslivet og interesseorganisasjonene hvordan de mener NTP kan bidra til å øke konkurransekraften og nå andre mål i samferdselspolitikken, sier samferdselsminister Jon Georg Dale. Foto: Samferdselsdepartementet
Samferdselsminister Jon Georg Dale møter næringslivet og interesseorganisasjoner for å få innspill til neste NTP.

Arbeidet med neste NTP er i gang. Gjennom flere runder har transportetatene og fylkene besvart oppdrag og gitt innspill til hvilke utfordringer ny NTP må løse.

Tirsdag 5. november vil samferdselsminister Jon Georg Dale møte næringslivet og interesseorganisasjoner for å høre hvordan de mener NTP kan bidra til å øke konkurransekraften og nå andre mål i samferdselspolitikken.

– Fremover skal vi bygge ut og vedlikeholde transportinfrastrukturen som aldri før. For å få løst flest mulig av oppgavene, har vi tatt to viktige grep. For det første skal vi legge frem en mer strategisk NTP, som legger større vekt på hvilke funksjoner transportnettet vårt trenger og mindre vekt på konkrete prosjektlister. For det andre skal vi ta mye bedre kontroll på kostnadene. Vi er allerede på god vei til å lykkes med å få mer ut av hver samferdselskrone. Slik det ser ut nå, kan vi hente inn 100 til 200 milliarder kroner ved å redusere kostnader og øke samfunnsnytten i store veiprosjekt, sier samferdselsminister Dale i en pressemelding.

I tidligere NTP-prosesser har transportetatene utarbeidet ett felles faglig forslag til ny NTP, som deretter har vært sendt på høring. Nå mottar Samferdselsdepartementet en rekke faglige innspill basert på deloppdrag, som til sammen utgjør det faglige grunnlaget når departementet utarbeider en ny og mer overordnet strategisk NTP.

- Våre etater og virksomheter har som en del av NTP-arbeidet sett nærmere på prosjektene sine, og har kommet opp med flere muligheter til å bygge smartere og mer kostnadseffektivt. Dette er et godt utgangspunkt. Nå vil jeg høre fra næringslivet og interesseorganisasjonene hvordan de mener NTP kan bidra til å øke konkurransekraften og nå andre mål i samferdselspolitikken.

- Samtidig vil jeg gjerne ha en diskusjon om hvordan vi best bruker det økte handlingsrommet som vi skaper gjennom optimalisering og ny teknologi. Regjeringen vil ha mer transport for pengene, og foreløpige overslag fra Statens vegvesen og Nye Veier AS tyder på at vi kan hente opp til 200 milliarder kroner ved å redusere kostnader og øke samfunnsnytten i store veiprosjekt, sier samferdselsminister Dale.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår