Omsetningsvekst på 13 prosent

 
Omsetningsvekst på 13 prosentAdministrerende direktør og konsernsjef Mattias Johansson i Bravida er fornøyd med utviklingen. (Foto: Bravida).
Bravidas vekst i tredje kvartal var sterk, omsetningen økte totalt med 13 prosent og den organiske veksten ble 6 prosent. I Norge forverret driftsoverskuddet seg, noe som forklares med fortsatt avvikling av Oras’ ulønnsomme prosjekter.

- Veksten var positiv i alle land, med sterk vekst i Finland og Danmark. Vår servicevirksomhet fortsetter å utvikles godt med en vekst på 11 prosent i kvartalet. Veksten innen service styrker vår virksomhet på lang sikt, da de fleste av våre kunder innen service har avtaler som strekker seg over lengre perioder, og dermed genererer gjentagende inntekter, uttaler administrerende direktør og konsernsjef Mattias Johansson i Bravida, i en pressemelding.

Bravida er Norges og Skandinavias ledende totalleverandør av tekniske installasjons- og servicetjenester

Resultatet økte med 20 prosent

EBITA-resultatet (driftsoverskudd) økte med 20 prosent og EBITA-marginen (driftsoverskuddet i prosent) ble forbedret til 6 prosent. EBITA-marginen i Sverige var uendret, mens den økte i Danmark og Finland. I Norge forverret EBITA-marginen seg, noe som forklares av fortsatt avvikling av Oras’ gamle prosjekter.

- Jeg anslår at de ulønnsomme prosjektene som Oras hadde på oppkjøpstidspunktet i mai 2017, kommer til å være avsluttet i løpet av første kvartal 2019. Oras er nå fullt ut operasjonelt integrert i Bravida, sier Johansson.

- Oppkjøpene vi sist gjennomførte i Finland, Asentaja og Adison, har styrket kvaliteten på vår virksomhet ved at vi oppnår bedre geografisk dekning og et bredere kundetilbud. Samtidig bidrar oppkjøpene til økt lønnsomhet og vekst, sier han videre i meldingen.

Kjernetall i kvartalsrapporten til Bravida juli–september 2018 ser slik ut:

•             Nettoomsetningen økte med 13 % og utgjorde 4 437 (3 926) MSEK

•             Organisk vekst ble 6 (6) %

•             Ordrereserven var 1 % høyere og utgjorde 10 746 (10 635) MSEK

•             EBITA økte med 20 % og utgjorde 267 (223) MSEK

•             EBITA-marginen økte til 6,0 (5,7) %

•             Resultat etter skatt økte til 202 (164) MSEK

•             Kontantstrøm fra operasjonelle aktiviteter ble -132 (-144) MSEK

•             Netto gjeld ble -2 062 (-2 515) MSEK

•             To oppkjøp er gjennomført i kvartalet, noe som tilfører en årlig omsetning på ca. 86 MSEK

•             Resultat per aksje før utvanning økte til 1,00 (0,81) SEK og etter utvanning til 1,00 (0,81) SEK

E4 Förbifart Stockholm

Trafikverket i Sverige har tildelt Bravida to kontrakter i infrastrukturprosjektet E4 Forbifart Stockholm.

- Vi har fått i oppdrag å utføre alle installasjoner samt etterfølgende service innen elektro, belysning, vann og avløp (VA) samt fast brannslukningsutstyr. Den totale ordreverdien er på litt over 2,7 milliarder svenske kroner, som er den største ordren i Bravidas historie.

Trafikverkets anskaffelse av kontrakten for VA og brannslukningsutstyr, med en ordreverdi på 1,1 milliard svenske kroner, har blitt påklaget av formelle grunner, noe som innebærer en risiko for at anskaffelsen må endres, sier Johansson.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår