Økte omsetning med 163 prosent på ett år

 
Økte omsetning med 163 prosent på ett år: I forrige måned flyttet bygg- og anleggsentreprenøren Eiqon inn i splitter nye lokaler i Kjellstad Næringspark som ligger rett ved innfartsåren til Drammen. Her er noen representanter for staben samlet utenfor lokalene; Fra venstre; Andreas Bryn Bakkerud, Katrine Eiternes, Silvio Augusto, Aleksandr Gukov, Emil Eiternes(daglig leder), Carlos Silva, Mamadu Djalo, Luis Teixeira, Kjetil Eide, Teresa Baptista, Sergejs Maksimenkov, Svava Stefansdottir og Sebi Varghese. (Foto: Eiqon).
Bygg- og anleggsentreprenøren Eiqon hadde i fjor en omsetningsøkning på 163 prosent, fra 261 til 426 millioner kroner. Ledelsen tror satsingen på faglig kompetanse, og det å finne de riktige menneskene til de ulike rollene, har vært avgjørende.

Eiqon, som tidligere gikk under navnet Consolvo Overflate, ble startet av gründer Emil Eiternes i 2011. Selskapet er majoritetseid av AF Gruppen etter at konsernet i mars i fjor økte sin andel i Eiqon.  

Bygg- og anleggsentreprenøren flyttet i forrige måned fra Asker til Lier, til splitter nye og moderne lokaler i nye Kjellstad Næringspark, rett ved E18 og midt i innfallsporten til Drammen.

– Mye gjenkjøp

Omorganisering, bytte av navn og flytting har ikke akkurat satt noen demper på veksten i selskapet som driver med alt fra råbygg i betong, nybygg, bruer, fasader og tømrerentrepriser til rehabilitering av damanlegg. Fra 2017 til 2018 økte omsetningen fra 261 millioner kroner til over 426 millioner kroner, og antall ansatte teller i dag 280 fordelt på 200 på bygg og 80 på anlegg.

– Det dreier seg faktisk bare om organisk vekst. I tillegg til at vi har fått flere kunder og oppdrag så er det en tendens til veldig mye gjenkjøp. Og det tyder jo på at kundene er fornøyde, sier daglig leder i Eiqon; Emil Eiternes i en pressemelding.

Satser på faglig kompentanse

Daglig leder i i Eiqon Betongbygg, Kjetil Eide, er også ovebevist om at satsingen på faglig kompetanse, og det å finne de riktige menneskene til de ulike rollene, har vært en viktig suksessfaktor.
– Det er jo menneskene og fagkompetansen i Eiqon som gjør at vi lykkes, og vi har blant annet et veldig høyt mastergrad-nivå blant de ansatte i selskapet.  Det er hele tiden en kamp om de beste folka i bransjen, og jeg tror vi har vært både flinke og heldige i den sammenheng. I tillegg har nok også fokus på  vertikal integrasjon og kontroll på alle ledd vært en medvirkende årsak til den sterke utviklingen, sier Eide i meldingen.

Tror på flytting

Eiternes tror at flyttingen til Kjellstad, rett ved innfartsåren til Drammen, vil gi dem et ytterligere løft. Selskapet har også etablert et eget lager på Linnesstranda med en 12.000 kvadratmeter stor maskin- og bilpark.

– Vi ønsket å flytte nærmere Drammen. Det skjer veldig mye i denne regionen som vi nå ønsker å bli en del av. I tillegg så er lokaliseringen med avkjørsel rett ut på E18 perfekt i forhold til logistikk, tilgjengelighet og ikke minst tilgang på kompetanse. Det er altfor mye fagkompetanse som lekker ut fra Drammensregionen og havner Oslo-området i stedet.  Noe av denne kompetansen ønsker vi nå å få tak i, sier Eiternes.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår