Odd Steinar Hansen AS er Årets lærebedrift

 
Odd Steinar Hansen AS er Årets lærebedriftBildet: En stolt og overrasket daglig leder Boye Hansen Olderheim i entreprenørselskapet Odd Steinar Hansen AS, flankert av juryleder og kompetansesjef i MEF, Terje Eikevold og kunnskapsminister Jan Tore Sanner. Foto: Odd Borgestrand
ARCTIC ENTREPRENEUR 2020: Odd Steinar Hansen AS på Raufoss ble kåret til Årets lærebedrift av Maskinentreprenørenes Forbund under Arctic Entrepreneur onsdag ettermiddag.

Av Odd Borgestrand

Som vanlig var det kunnskapsminister Jan Tore Sanner som fikk æren av å utnevne vinneren. Juryen, under ledelse av kompetansesjef i MEF, Terje Eikevold fremhevet vinneren blant annet fordi det hos Odd Steinar Hansen AS er rom for alle. Enten de er på tiltak via NAV, dersom de er tidligere rusmisbrukere, eller ikke har klart fagbrevet.

«Dette selskapet behandler alle med respekt, og alle skal få en mulighet til jobb. Det som betyr noe er hva den enkelte kan utvikle seg til å bli. Derfor samarbeider bedriften med NAV og institusjoner for å få unge tilbake i jobb», heter det i jurybegrunnelsen.

- Alle skal ha mulighet til å bidra og det er hyggelig at dette blir verdsatt, sier en tydelig beveget og overrasket daglig leder Boye Hansen Olderheim til Byggfakta minutter etter at han mottok prisen på vegne av firmaet.  Han syns det var hyggelig å bli nominert, men hadde ingen håp om å gå helt til topps når han hadde lest seg opp om de andre nominerte fra hele landet.

Entreprenør Odd Steinar Hansen AS, som holder til på Raufoss, ble startet i 1989 av Odd Steinar Hansen og sønnen Boye. Etter hvert kom også Boyes brødre Atle og Anders inn i bedriften, i henholdsvis 1999 og 2003. Selskapet har i dag 23 ansatte og en omsetning på drøye 30 milloner

Totalt seks bedrifter var nominert til prisen for 2019.  De seks var Letnes AS på Inderøy, Odd Steinar Hansen AS på Raufoss, Sartor Maskin AS fra Fjell utenfor Bergen, Bulldozer Maskinlag Entreprenør AS fra Sortland, Bertelsen & Garpestad AS fra Egersund og Kjell Foss AS fra Revetal i Vestfold.

Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) ønsker å premiere foretak som i særlig grad har utmerket seg i sitt arbeid med oppfølging av lærlinger og/eller lærekandidater.
- Håpet er at prisen kan bidra til å synliggjøre det viktige utdanningsarbeidet som gjøres av næringslivet hver eneste dag, og at den vil inspirere og motivere bransjen som helhet. Det er nettopp dette årets vinner står for, understreket kunnskapsminister Jan Tore Sanner da han delte ut prisen.

Det er tredje gang kunnskapsministeren deler ut denne prisen under Arctic Entrepreneur, og administrerende direktør Julie Brodtkorb var stolt over å fortelle at MEF er Norgesmester i antall læreplasser.
- Ved årsskiftet er 1850 lærekontrakter tilknyttet medlemmer i MEF, og behovet for læreplasser er fortsatt stort, understreket hun overfor kunnskapsministeren.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår