Ocean Space Laboratories kan bygges på Tyholt

 
Ocean Space Laboratories kan bygges på Tyholt
En ny rapport bekrefter at det er mulig å realisere et nytt senter for utdanning, forskning og teknologiutvikling på dagens tomt i Trondheim.

Nærings- og fiskeridepartementet har gitt Statsbygg i oppdrag å bistå i avklaringsfasen for byggingen av Ocean Space Laboratories. Dersom senteret blir vedtatt bygget vil det erstatte dagens marintekniske forskningssenter på Tyholt og bli et moderne senter for forskning, teknologiutvikling og utdanning for NTNU og SINTEF. Det skriver Statsbygg i en pressemelding.

Som en del av oppdraget har Statsbygg utarbeidet en rapport, som beskriver de overordnede rammene for prosjektet (OFP-rapport).

Rapporten bekrefter at det mulig å realisere Ocean Space Laboratories på eksisterende tomt på Tyholt. Dermed kan planleggingsarbeidet gå videre.

I rapporten har Statsbygg, i samarbeid med NTNU og SINTEF, redusert arealet med 10 prosent sammenlignet med tidligere beregninger.

Statsbygg har nå oversendt den ferdige rapporten til departementet for behandling. Et eventuelt forprosjekt er avhengig av en bevilgning fra Stortinget.

Dersom det blir vedtatt bygget vil Ocean Space Laboratories bli viktig for verdiskapingen i havnæringene de neste tiårene. Senteret planlegges med flere våte laboratorier i form av store basseng der man kan teste og forske på modeller av for eksempel plattformer og båter. I tillegg planlegges det laboratorier der man kan teste ulike typer motorer og konstruksjoner med stor vekt på klima og miljø. Konseptet omfatter også infrastruktur og testmuligheter i sjøen i Trondheimsfjorden, Hitra/Frøya og Ålesund-området.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår