OBOS-prisene opp 3,3 prosent

 
OBOS-prisene opp 3,3 prosentNedre Haugen borettslag i Oslo. Foto: Thomas Bjørnflaten/nyebilder.no
Nye OBOS-tall for januar viser et prishopp på 3,3 prosent i Oslo-området. – Året åpner overraskende sterkt, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos.

Prisøkningen betyr at kvadratmeterprisen for en brukt Obos-bolig i Oslo-området nå er 61 615 kroner i snitt. Dette er 3,3 prosent høyere enn i desember, og 8 prosent høyere enn i januar 2018.

For landet sett under ett var kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i gjennomsnitt 53 994 kroner i januar. Dette er 2,2 prosent høyere enn i desember, og 7,9 prosent høyere enn i januar 2018.

Høy aktivitet
− Prisveksten for brukte boliger er overraskende sterk. Dette er et uttrykk for høy aktivitet og stabil etterspørsel, men kan også være en korreksjon etter en litt svakere utvikling i desember, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i en pressemelding. I januar ble det foretatt 668 eierskifter i OBOS-tilknyttede boliger mot 373 i desember i fjor.

Økt nyboligsalg
Også tall for nyboligsalget forteller om stor aktivitet i markedet. OBOS solgte i januar 165 nye boliger. I disse tallene er det tatt med salgsstarter i tre nye prosjekter: Middelthunet og Lillo gård i Oslo, samt Ladebyhagen i Trondheim.

Til sammenligning ble det i januar 2018 solgt til sammen 47 nye boliger, men da uten at det ble lagt ut nye prosjekter for salg. Block Watne – som er en del av OBOS-konsernet – solgte 63 boliger i januar mot 54 i samme periode i fjor.

− OBOS har hatt en meget sterk inngang på nyboligsalget i Norge i 2019. Det er delvis drevet av gode salgsstarter på nye prosjekter, men også generelt god etterspørsel etter nye boliger, spesielt i Oslo-området, Bergen og Trondheim, sier Siraj.

Han tror boligprisene i 2019 vil fortsette å stige tross varslede renteøkninger.

– Vi tror prisene vil stige rundt 4 prosent på landsbasis, og kanskje enda litt mer i Oslo-området. Det er fortsatt positiv befolkningsutvikling, relativt lav arbeidsledighet og utsikter til god lønnsvekst. Dette tilsier både økt kjøpekraft og etterspørsel.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår