Nytt system for gate- og steinbelegg

 
Nytt system for gate- og steinbelegg
Mapestone er et komplett system for gate- og steinbelegg, utviklet spesielt for nordiske klimabelastninger med salt og frost. Systemet består av settemørtel, slemmemasse og fugemasse, samt andre typer mørtler etter behov.

– Mapestone-serien er produkter som har høy holdbarhet, tåler nordiske klimabelastninger, er vedlikeholdsfrie og ikke minst miljøvennlige. I disse dager legges det et prøvefelt på Kastrup flyplass i København. Dersom vi imøtekommer de strenge kravene som stilles vil det i 2018 bli lagt over 8000 m2 med belegningsstein på kjørearealet utenfor inngangen til Terminal 3, forteller senioringeniør Alf Ruud.

Det nye systemet for gate- og steinbelegg er beregnet på anleggsgartnere og andre som legger stein på torg, veier, fortau, parkeringsplasser, fotgjengerfelt, rundkjøringer og andre steder med stor belastning. Produktene har ekstrem motstandsdyktighet mot mekaniske og kjemiske påkjenninger i gatene, som piggdekk, salt og eksos, og trykkfastheten er svært høy.

– Mapestone TFB 60 settemørtel er lett å arbeide med. Du legger ut et lag som du bearbeider til riktig tykkelse, slik at steinene har et godt fundament. Settemørtelen brukes gjerne sammen med en slemmemasse, for eksempel Conbit, som påføres baksiden av steinene som en tynn slurry før montering, forklarer Ruud.

– Har du områder der du trenger å drenere vekk overflatevann for å redusere kalk- og saltutslag eller frostskader er Mapedrain Monokorn produktet du trenger. Det egner seg til form- og fargestabil naturstein, keramiske fliser og heller, og passer for eksempel godt på balkonger og terrasser. Det er som navnet tilsier en drenerende mørtel, der vannet renner tvers gjennom.

I tillegg består Mapestone-systemet av to ulike fugemasser.

– Den mest aktuelle er Mapestone PFS 2, en lettflytende fugemørtel som svabres over hele arealet og vaskes vekk etterpå. Den er flytende og setter seg i fugene mellom steinene. Hvis du trenger en mørtel med større elastisitet kan du bruke Mapestone PFS PCC 2, som er en polymermodifisert versjon av Mapestone PFS 2. Begge fugemassene klassifiseres i eksponeringsklasser som sikrer meget stor motstand mot regn, frost og salt, forklarer Ruud.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår